Kelly 3572

Thursday, May 10, 2018

Akhirnya...

Assalamualaikum

Setelah sekian lama, maka tengah malam tadi, dah memang tak boleh nak disorok-sorok lagi dah. Ibarat macam kata Che Det dulu, dah lama dah...

Kali ni, rakyat nampaknya betul-betul berani. Tahniah dan syabas kepada semua. Masa untuk perbaiki memana kekurangan dan kepincangan yang ada dalam urus-tadbir negara. Keputusan GE14 ni memang untuk aku sangat-sangat diluar jangkaan. Seriously. Banyak premature fixed deposit withdrawal nampaknya.

Kepada yang tewas, ambil pengikhtibaran, jadikan pengajaran yang berguna untuk perbaiki segala kelemahan sekiranya diberi kuasa semula 5 tahun akan datang. Be gentleman!

Jangan gaduh-gaduh, jangan huru-harakan tanah air tercinta ini. Bersatu la semua rakyat dan pemimpin agar negara kita menjadi kuat dan kekal aman harmoni selama-lamanya. 

Semoga pilihanraya umum akan datang, takde lagi kempen memburuk-burukkan calon-calon parti bertanding.

Edited;

New Malaysian history written at about 2156hrs when our former Prime Minister sworn-in as the Malaysian's 7th Prime Minister at Istana Negara. Congratulation Ayahnda Che Det!!! Please take a very good care of your health as well.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...