Tuesday, December 13, 2016

Revisit - D4

Assalamualaikum

Keadaan pagi ni macam tak nak bagi balik je. Ok jugak sebenarnye, kalau boleh la, nak je duduk sini terus. Tapi tu la, kalau boleh...

Pesawat yang sepatutnye berlepas dari Chitose ke KL tak boleh mendarat on-time disebabkan oleh keadaan landasan yang bersalji tebal, memaksa pesawat berkenaan berlegar-legar di ruang angkasa Sapporo sampai la tangki minyak dah nak kering. Dan akhirnye, dapat la penumpang D7 550 merasa berjalan secara percuma dan mendarat di Sendai; kira-kira 30 minit penerbangan ke selatan Sapporo untuk mengisi minyak! Dan lepas tu take off semula ke Chitose!
1142 (MYT) Pesawat Air Asia X selamat mendarat di New Chitose Airport
Keadaan dalam gambar kat atas ni sebenarnye dah jauh lebih baik dari masa aku sampai kat airport ni sebelum pukul 7 pagi (waktu Jepun) tadi. Sebelum sampai airport lagi dah snow showers yang agak lebat. Nasib baik perjalanan dengan bas dari bandar Sapporo ke Chitose tak terjejas sangat.
1238 (MYT) D7 551 sedang bersiap sedia untuk dipush back.
Sepatutnye, D7 551 berlepas dari Chitose pada jam 0920 waktu Jepun (0820 MYT). Tapi akibat faktor cuaca yang tak boleh dielakkan ni, penerbangan balik terpaksa la delayed sampai la dekat pukul 1 tengahari baru pesawat ni boleh berlepas!

Tapi, apa-apapun, aku memang cukup berpuashati dengan revisit ni sebab dapat macam-macam pengalaman baru yang sangat best dan mengujakan! We'll be back Hokkaido!

Nak sangat snow kan!!! 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...