Thursday, December 8, 2016

Cistatjepun...

Assalamualaikum
cistatjepun
Balik dari keje tadi, ternampak la pulak outlet  Hokkaido Baked Cheese Tart ni yang baru je dibuka di Suria KLCC. Sebelum ni dengar dan ternampak je orang duk bawak kotak HBCT ni dalam bag plastik lutsinar.

Dah nampak dah kedainya depan mata, keinginan nak mencuba tu terus muncul. Wifey mesti melompat kegembiraan ni bila nampak si hubby belikan tart yang sedap dan famous ni. Famous ke?
macamana korang nak makan tart ni?
Harga sebiji HBCT ni ialah MYR5.80 sebijik! Mahal kan? Sebab apa mahal? Diterbangkan secara terus dari Hokkaido ke? Sebab terlampau sedap ke? Tapi memang sedap pun. Tapi tu la, mahal sangat. 

Untuk mengurangkan rasa tart ni terlampau mahal, beli la sekotak terus. Harga sekotak ialah MYR29 dan kau dapat 6 bijik HBCT! Secara purata harga sebijik dah jadi MYR4.83, murah la sikit walaupun sebenarnya masih lagi mahal untuk taraf hidup aku ni. Ha ha! Lagipun, bukannya nak beli tiap-tiap hari pun! Sesekali belanja wifey...
ada 6 biji tart dalam kotak ni
Berdasarkan nama tart ni, mesti ianya berasal dari Jepun. Betul ke tak tu aku tak pasti. Kalau rajin nanti boleh la google pasal HBCT ni. Dan kalau betul ianya popular di Jepun, mesti la Pulau Hokkaido la tempat asal usulnya.
meleleh la pulak keju dalam tart ni...
Aku beli 4 tat keju yang original flavour dan 2 chocolate flavour. Dan aku rasa yang original tu jauh lebih sedap dari yang perasa coklat tu. 

Berpakat la dengan kroni-kroni kalau nak berjimat beli tat ni daripada beli sebiji je. Groupon takde ke nak buat promotion untuk HBCT ni?

Memang ada jual ke kat Hokkaido tat ni? Mahal ke harga sebijik kalau tak campur kos nak ke sana? Dan yang paling penting, halal ke? 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...