Tuesday, October 11, 2016

D1

Assalamualaikum

Untuk negara yang pendapatan perkapitanya sangat tinggi berbanding dengan Malaysia, sebotol plastik Coke yang isinye aku rasa 325ml itu adalah sangat murah kot bagi warganegara mereka. Tetapi, sangat la tak murah kalau orang Malaysia yang bajet kecik macam aku ni nak minum Coke kat sini. 

Harga sebotol Coke di sini, di restoren yang menyajikan hidangan timur tengah ialah DKK23, ikut kadar tukaran hari ni ialah MYR14.83 sebotol. Ha ha ha...

Aku tak terkejut la sebab aku dah memang set dalam kepala otak aku semua benda kat sini jauh lebih mahal dari negara-negara Eropah lain.

Tu baru sebotol Coke. Lepas ni harga apa lagi yang aku akan nampak dan control diri aku dari terkejut. Kata tadi tak terkejut kan...

2 comments:

aby said...

salam mijoe ..
kt mana tuh .

Mijoe said...

wslam bang,

apa khabar abg dan family? :)

blog saya dah sangat berkarat...tgh cuba nak sental sket ni..ha ha

oo ni cerita kat Denmark..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...