Kelly 3572

Wednesday, September 7, 2016

Hari Ini Dalam Sejarah...

Assalamualaikum

Sepanjang hidup aku naik LRT pergi balik keje, hari ni la aku boleh masukkan pengalaman aku naik LRT ni dalam buku sejarah tingkatan 1.

Sampai je kat stesyen LRT aku dah nampak ramai orang jalan kaki menghala ke arah tempat menunggu bas. Ada yang tahan teksi, ada yang tunggu kenkawan dan keluarga datang jemput. Ni mesti LRT problem ni. Manusia beratur nak masuk stesyen pun melimpah sampai ke tangga!!!

Chronology of event...

0835 - sampai stesyen, beratur nak masuk stesyen.
0930 - berjaya masuk ke dalam stesyen
1000 - tunggu turn nak masuk train yang sampai tak ikut jadual
1040 - akhirnya dapat masuk dalam train...dan train pun tak tunggu lama sangat sebelum bergerak..
1103 - sampai Stesyen Jelatek, train stopped lama giler. Takde incoming train ke Gombak sepanjang aku tercegat dalam static train tu. Dekat 1130 baru la ada 4 train menghala ke Gombak. Lepas tu baru la train yang aku naik tu bergerak ke Dato' Keramat.
1135 - Dato' Keramat. Train stopped lama lagi sekali. Tapi nasib baik tak selama kat Jelatek. Dekat pukul 12 camtu baru la train bergerak ke Damai dan Ampang Park .
1201 - Aku selamat keluar dari Stesyen Ampang Park... selesai sudah seksa dunia...ha ha.

Suka sebab ada alasan kukuh masuk office lewat! Tak suka sebab lenguh kaki aku wooo berdiri 3 jam lebih dalam train. Nasib baik tak pitam! Aku yakin ramai jugak yang pitam, ada yang siap muntah sekali. Kesiannya. Ramai yang terduduk dalam train sebab dah tak larat nak berdiri.

Dah lambat macam ni boleh la merayau jenjalan pergi bank selesaikan urusan peribadi...sekali sekala takpe masuk lewat camni...

Pengajaran untuk aku, bawak la air sebotol taruk dalam beg, gula-gula, cokelat ke, power bank, balm atau minyak cap kapak untuk menolong penumpang-penumpang yang memerlukan. 

Hari ni mencipta sejarah paling lama aku tersangkut dalam train. Gara-gara malas nak pikir cari alternatif lain. Tunggu je la sampai train bergerak. Paling penting, alasan yang kukuh untuk masuk lewat...ha ha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...