Friday, March 25, 2016

Buat Sambal Kerang Sedap Ni!!!

Assalamualaikum

Pagi tadi sambil jalan-jalan last minute shopping untuk cukupkan luggage quota aku terjumpa kerang besar kat sebuah pasaraya kecik berdekatan kawasan hotel yang aku duduk.

Inilah first time aku terjumpa kerang sebesar dalam gambar ni...
amik kau!!!
Boleh buat perbandingan kerang saiz biasa dengan kerang dari planet mana ntah ni. Tak pasti pulak kerang besar tu diternak dalam sangkar atau memang dia membesar naturally sado macam tu!

Memang puas hati la kalau rebus, buat sambal atau rendang untuk makan dengan nasi lemak ni!!! Tapi aku tak beli pun..tengok aje, malas nak bawak balik takut berbau atau rosak sepanjang perjalanan balik nanti.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...