Kelly 3572

Sunday, January 10, 2016

Ubat Mata...

Assalamualaikum

Ini adalah ubat mata yang boleh digunakan oleh manusia dan haiwan. Ubat dalam bentuk cecair likat seperti gel ni perlu disapu atau dititikkan di dalam kelopak mata. Pesakit yang terlibat dalam cerita ini ialah seekor anak kucing yang masih lagi menyusu.
RM15 harga yang dijual di Klinik Haiwan Mueazza, Jalan Gombak
Mengikut kata petugas di Klinik Muezza tu, sebelum apply ointment ni kat mata anak kucing tuh, kedua-dua belah mata kucing tu perlu dibersihkan dahulu dengan kapas yang dibasahi air. Selepas itu barulah sapu atau titikkan gel ni ke dalam kedua-dua belah kelopak mata kucing tersebut walaupun sekiranya hanya sebelah mata sahaja yang sakit. 

Gel mata ini perlu digunakan sebanyak 3 kali sehari. Dan sekiranya tiada perubahan positif pada mata kucing tersebut, silalah bawa kucing itu ke klinik haiwan yang berdekatan untuk rawatan lanjut.

Harga gel ni aku tak tahu la murah ke mahal. Kalau aku terjumpa mana-mana kedai atau farmasi yang jual ubat ni dengan lebih murah, aku akan update harga gel tu di entry ni.

Info tambahan, klinik ditutup pada hari Jumaat, hari lain aku tak ingat pukul berapa diorang bukak, tapi diorang tutup pukul 7 petang/senja/malam...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...