Tuesday, February 17, 2015

Last Minute...

Assalamualaikum

Lepas lunch dan solat zuhur aku sempat jugak lari ke money changer untuk beli Aussie dan jugak Won. Matawang Dollar Australia (AUD/MYR) sangat rendah sekarang ni, boleh dikatakan paling rendah sejak 4 tahun yang lepas. Sesuai la sekiranya ada yang berhajat nak ke sana atas sebarang urusan. 

Ini rate yang aku dapat petang tadi;

1 AUD $       = MYR 2.83

Kali terakhir aku beli Aussie, rate yang aku dapat ialah;

1 AUD $       = MYR 3.22     

Selain dari Aussie, aku jugak beli South Korean Won. Hari ni aku dapat beli Won pada kadar;

1,000 KRW   = MYR 3.28

Kemungkinan besar aku dapat beli kedua-dua matawang ni pada kadar yang lebih baik kalau money changer favourite aku dibuka. Tapi takde rezeki la pulak. Tukar je la kat mana-mana money changer yang bagi rate paling murah kat area Bukit Bintang tu.

Semoga perkongsian ni boleh memberi manfaat kepada yang memerlukan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...