Kelly 3572

Saturday, January 31, 2015

Tapak Kaki Lembu...

1823hrs; 'kasut' sedang dibakar...
Pakcik aku memang sorang yang ringan tulang dan suka/pandai memasak! Walaupun umur dah nak menjangkau 60 tahun dalam masa beberapa hari lagi.
kalau lembu nampak ni mesti diekor nangis...
Aku ingat lagi kali terakhir aku balik Kelantan, pakcik aku sediakan (masakkan) sup gearbox. Macam nak gila aku makan, itupun control jugak sebab segan! Dah la balik Kelantan seabad sekali, tetiba nak melahap dengan rakusnya pulak kat rumah orang! 

Sampai je kat rumah pakcik aku lepas pick-up Tort kat Damn It, aku usha-usha la kat dapur, nak menyibuk. Takde niat pun nak cari sup favorite tu. Sekali ternampak 2 periuk kat atas dapur berisi kaki lembu. Murah rezeki la ni...

Bila usha kat luar rumah nampak pulak pakcik aku tengah bakar bahagian tapak kaki lembu yang dia panggil kasut. Katanya lagi, kasut dibakar sampai macam nak jadi arang supaya boleh dikikis untuk diambil segala 'isi-isi' dalam kasut tu untuk dimasak bersama gearbox kat atas dapur tadi. 
1849hrs; kikis tapak 'kasut' setelah betul-betul berkerak dibakar...
Ini satu penemuan baru bagi aku! Menurut pakcik aku, kalau kat kedai, memang diorang takde masa la nak bakar kasut tu untuk dapatkan isi kat tapak kaki lembu tu. Tapi pakcik aku yang rajin ni memang nak fully utilized sebatang kaki lembu yang berharga RM50 ni! 

Pergi Seremban nanti boleh la aku tanya makcik wifey yang rajin masak sup gearbox ni pasal kasut lembu ni. 
hasil dalam 'kasut' yang bakal masuk dalam periuk bersama-sama 'kotak gear!'
Bila dah betul-betul berkerak hitam macam arang, kasut tu pun diangkat dan direndam dalam air untuk menyejukkan bagi memudahkan urusan nak mengikis tapak kasut lembu tu.

Bila dah selesai dikikis, baru la kasut tersebut dibilas dengan air sebelum dimasukkan bersama gearbox yang kat atas dapur tadi. 

Sup gearbox dan isi dalam kasut tadi menjadi salah satu lauk untuk kitorang dinner malam ni. Dan aku masih lagi control tak makan banyak sangat sebab segan dan juga bimbang jugak kot-kot boleh menyumbat saluran-saluran darah kat jantung tu...Nauzubillah!

Balik Kampung Dengan 9M-MXG

Assalamualaikum

Cuti hujung minggu plus 2 hari cuti umum; Hari Wilayah dan Thaipusam dimanfaatkan sepenuhnya! Oleh sebab dah lama tak balik Kota Bharu, jadi hari ni aku dengan wifey dan jugak parent berangkat la ke Pantai Timur. Tort pulak fly with FireFly from Penang awal pagi tadi.
1500hrs; window view from seat 21A onboard Boeing 737-800
Sekali-sekala nak merasa naik burung besi balik kampung. Ni la first time aku fly ke KB. Perjalanan yang tak sempat menghangatkan seat Boeing 738 dan tak sempat nak habiskan stock air kat galley. Kalau ikutkan hati aku, nak je aku drive sebab lebih jimat duit dan dapat borong banyak barang kat KB nanti tapi wifey tak larat nak duduk lelama dalam kereta, jadi terpaksa la terbang!
1518hrs; 9M-MXG taking off from runway 32R
Flight MH1396 agak penuh. Tapi yang bestnya, dapat duduk tepi tingkap! Ha ha. Dapat view menarik! Possibility nak dapat window seat lebih tinggi bila fly narrow body compared to wide body. Hopefully on the way balik nanti pun dapat duduk tepi tingkap lagi!
1519hrs; selamat berlepas

1524hrs; climbing with flap fully retracted

Klang Valley

1525hrs; terdapat empangan dalam gambar ni

1531hrs; Subhanallah! 

1538hrs; salted peanut and apple juice at FL310

1546hrs; Alhamdulillah cuaca baik...with mild turbulence 

1549hrs; descending! Spoiler at work... 

1551hrs; sungai jelas kelihatan...
Bila bumi Darul Naim semakin jelas di mata kasar, aku cuba bayangkan pemandangan negeri ni dari udara semasa bala melanda baru-baru ini. Air pasang besar dan juga hujan yang agak kerap dikatakan faktor utama banjir luarbiasa melanda Kelantan dan negeri-negeri lain di Pantai Timur semenanjung.
1553hrs; flap semakin panjang dan menurun...
Mesti jauh berbeza pemandangan masa tu dengan apa yang aku snapped ni. Dan aku tak boleh nak bayangkan keadaan dan apa yang berlaku di Manik Urai ketika tu. Betapa kuat dan tabahnya diorang menerima dugaan hebat dari Allah ni.
1554hrs; perkampungan tepi laut yang terdedah kepada hakisan ombak...

1555hrs; apa yang ada di sini 20 tahun dari sekarang?
Kawasan pantai pulak terdedah kepada hakisan ombak dan jugak kenaikan paras laut setiap tahun yang akhirnya akan menyebabkan ramai penduduk di kawasan berhampiran pantai terpaksa berpindah ke kawasan yang lebih selamat.
1555hrs; F30 or F40?


1557hrs; final approach for runway 10

1558hrs; touchdown at KBR/WMKC


1600hrs; entertainment dalam MXG ni sesuai untuk long haul flight

1603hrs; selamat parking and ready for return leg
Pemandangan di lapangan terbang Sultan Ismail Petra ni memang jauh berbeza dengan KLIA. Lengang je kat atas tarmac. Takde pesawat lain kelihatan selain dari pesawat MAS yang aku naik ni dan jugak pesawat-pesawat ringan kepunyaan Asia Pacific flying school yang berpengkalan di airport  ni.
Kakak ipar dan jugak pakcik aku dah sedia menunggu kat luar balai ketibaan masa aku amik semua luggage. Dari airport kitorang akan pick-up adik aku yang dah lama sampai KB sejak pagi tadi di rumah kawannya di Demit. (Mungkin mat saleh amik nama tempat ni untuk buat phrase Damn it tu!)
1625hrs; cabin crew sedia diangkut ke Renaissance Hotel Kota Bharu
Sempat la jugak aku terperasan flight and cabin crew dijemput oleh van Hotel Renaissance untuk bermalam di KB setelah mengakhiri tugas diorang untuk hari ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...