Kelly 3572

Thursday, December 25, 2014

Saya Mesti Pilih...

Assalamualaikum

Ni lah jenama favorite saya kalau mencari mentol lampu untuk kegunaan di rumah. Memang agak mahal, tapi bagi saya rasanya agak berbaloi.
20% off price tag!
Saya sukakan cahaya yang dihasilkan oleh mentol keluaran Philips ni. Dan mungkin jugak terpengaruh dengan apa yang diorang displayed kat kotak mentol ni; 80% energy saving!

Lagi satu faktor yang membuatkan saya pilih Philips ialah jangkahayat produk diorang yang saya perasan agak tahan lama. Dah menjadi habit setiap kali beli mentol, saya akan conteng kat badan mentol tu tarikh saya beli dan mula menggunakannya dan tarikh mentol tuh mula padam! So, dari bulan Julai 2007 sampai Disember 2014, lama la tu kan? 

Setiap orang, ada pilihan masing-masing. Mungkin ada mentol dari jenama lain yang lebih baik dan jimat daripada Philips ni. Kalau sesiapa yang terbaca ni tahu jenama atau kedai mana yang lagi murah jual mentol berkualiti, silalah berkongsi maklumat ye...

Monday, December 15, 2014

Flight Tracking; MH21

Assalamualaikum

Adik aku yang tracked flight ni. Flight ni delayed sejam lebih akibat keadaan cuaca di Paris masa tu yang berkabus tebal sampai la ke tengahari.
1pm still belum take off 
Gambar-gambar apps Flightradar24 ni dari handphone Samsung adik aku. MH21 berlepas dekat pukul 1400hrs berbanding dengan jadual asalnya pada pukul 1200hrs. Itupun keadaan sekitar Charles de Gaulle masih lagi diselaputi keadaan berkabus, cuma tak la seteruk awal pagi masa aku checked-out dari hotel di La Villette.
cruising at FL390 rupanye...
Dah delayed departure, sampai pun lambat le. Dah pukul 0700hrs pun belum nak masuk ruang udara Malaysia lagi. Apapun, Alhamdulillah penerbangan berjalan lancar walaupun keadaan cuaca pada mulanya agak kureng membantu. 

Thank you bro for the tracking!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...