Thursday, September 11, 2014

Kebolehan Yang Wajib Ada Pada Seekor Kucing Kampung...

Assalamualaikum
survival skill or attempted suicide?
Setiap kucing yang ada kat atas planet ni mesti ada special skill yang mahu ditonjolkan kepada masyarakat umum amnya, dan khasnya kepada masyarakat kucing. Dalam kes kucing betina aku ni, aku sendiri tak pasti apa mimpi la pulak dia berlari dengan aktifnya bila tuannya sibuk nak menyapu daun manggis yang gugur. Anak-anaknya yang lain usha je ibunya tengah buang tebiat yang akhirnya... 
dah gabra sebab tak reti nak turun camne...
end up atas pokok manggis ni!!!

Saja nak show off  kat kucing jantan ke ataupun tengah meroyan ke ntah la. Papepun, skill memanjat dengan kelajuan yang tinggi ni mestilah ada pada semua kucing; terutama sekali bila berlaku kecemasan seperti dikejar hantu ke, dikejar anjing ataupun ketika banjir!!!

Yang penting, dah ada skill memanjat, mesti ada skill untuk turun!!!

2 comments:

An said...

hehe..abis tue camne dia turun tue??

Mijoe said...

pepandai la dia turun tu...
ok je sihat walafiat je ai jumpa dia lepas kejadian tu...:p

dulu ada satu kucing ai panjat pokok kelapa up to the top...kecoh satu malaya tak leh turun sampai la ayah saya terpaksa telefon minta bantuan BOMBA datang bawak tangga diorang...ha ha ha..

BOMBA datang naik van je la..bukannya jentera yg selalu dtg time kebakaran tuh... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...