Kelly 3572

Tuesday, August 26, 2014

Jelaskan Cukai Sebelum Meninggalkan Malaysia...

Assalamualaikum

Sekadar nak berkongsi apa yang dibaca kat surat khabar. 

Lembaga Hasil Dalam Negeri tengah berusaha dengan lebih gigih dalam meng'ollect' pendapatan negara. Kemungkinan besar LHDN bekerjasama dengan Jabatan Imigresen dalam usaha mengesan mereka yang berhutang dengan LHDN. 

Tak pasti la pulak diorang bukak kaunter jugak ke tak kat sebelah kaunter imigresen di pintu-pintu utama untuk keluar dari Malaysia tu. Tapi yang pastinya, sesiapa yang berhutang dengan LHDN berkemungkinan besar takkan dapat ke luar negara selagi diorang tak jelaskan cukai yang tertunggak tu.

Jadi, jelaskan cukai pendapatan sebelum terlambat atau terlepas flight kat airport dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

Anda juga boleh membuat semakan status perjalanan anda kat laman web yang aku sediakan kat bawah ni...


Masukkan nombor kad pengenalan anda dan tekan butang 'SEMAK'.

Ok?

3 comments:

tiga lalat said...

Salam. Hee semua orang nak pungut hutang.

An said...

wat cara nie jer baru confirm dapat collect..hehe mcm ptptn wat, x byr x dpt fly..nanges lar tepi counter check in..hehe

#beranicakapsebabdahabisbayarptptn

Peace! ;)

Mijoe said...

kalau peminjam tak fly langsung, mmg sampai kesudah tak dapat collect hutang... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...