Tuesday, July 29, 2014

2 Syawal 1435 Hijrah

Assalamualaikum

Aktiviti malam 1 Syawal dihabiskan dengan merayau di KLIA. Tempat favorite dan boleh jadi sangat emotional bagi aku bila teringat dari sini la 9M-MRO dan 9M-MRD kali terakhir meninggalkan KLIA ni. Al-Fatihah.
ni la tujuan aku beraya di KLIA...KUL-PVG-SFO...
Kitorang bergerak ke KLIA sebelum pukul 2200hrs, dengan harapan pergerakan trafik yang lancar sebab semua orang tengah beraya di kampung masing-masing. Dan Alhamdulillah segalanya seperti yang dirancang. Jalan clear! Adik ipar pulak drive ala-ala pemandu Formula 1. Pukul 2240hrs dah sampai kat parking block C KLIA. 

Bila naik ke balai perlepasan, ni la antara pemandangan yang kitorang nampak...
2256hrs; lengang...
Terkejut jugak sebab balai perlepasan kosong camni. Mungkin sebab malam raya semua orang dah selamat sampai rumah kot. Takkan sebab semua orang dah boikot naik MAS kat KLIA ni kot? Sempat aku tanya staff MAS kat check-in counter tu. Katanya sebelum kitorang sampai memang dah ramai passenger yang check-in

Lepas check-in dan dapat boarding pass, lepak-lepak la dulu minum kopi bagi terbeliakkan biji mata aku yang nak kena drive balik nanti. Ikutkan hati nak je ikut adik aku dan familynya fly, tapi apakan daya, esok nya (3 Syawal) dah nak kena kerja! Ha ha...

Lepas selesai mengopi dan mini-mesyuarat kedai kopi, kitorang bergerak ke haluan masing-masing. Have a safe flight adik perempuan dan family! Kirim salam kat Javier Hernandez kalau jumpa kat Guadalajara nanti!
PVG-SFO route...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...