Kelly 3572

Monday, May 12, 2014

Thank You Moyes...

Assalamualaikum
 
Ni la hasil kerja tangan Moyes untuk MU hampir satu season ni. Memang kalau diikutkan patut diberi peluang lagi. Tapi mungkin sebab shareholder and supporter semua dah takleh tahan dan takleh terima kedudukan MU dalam liga, maka tindakan drastik terpaksa dibuat.
 
Apa-apapun, tahniah kepada sedara sebandar, 'pekan manusia' sebab berjaya menjuarai EPL buat kali ke 2. Konsisten senjata utama diorang. Kesian jugak kat LFC, ingatkan diorang dah boleh menang. Silapnya mungkin premature celebration masa LFC beat MU kat Old Trafford hari tu. Gerrard dah nangis-nangis macam dah menang EPL! Tu la, lenkali, sabar dulu. Jangan gelojoh.
 
Ni la kedudukan MU paling teruk dalam liga di akhir musim.
No Champions League for MU next season...muaha haha!!!
Kesian jugak aku sebenarnya kat David Moyes tu. Tapi nak buat macamana kan. Aku pun tak senang duduk tengok position MU dalam liga. Tu belum part kena perli dengan penyokong team lain dalam EPL dan liga Eropah lain. Seronok betul diorang dapat membelasah penyokong-penyokong tegar MU macam aku.
 
Bila Ryan Giggs take over kejap, baru la nampak semangat pemain-pemain MU macam pulih sket. Walaupun cuma 4 game dia in charge, tapi aku suka tengok bila class of 92 jadi coaching team. Ada aura Sir Alex Ferguson sket. Kalau musim depan Giggs jadi coach dan Scholes, Butt, Neville jadi assistant dia pun dah nampak macam best dah. Tapi khabar angin kedengaran ada nama besar akan masuk ke MU sebagai pengurus baru dan Giggs akan tetap menjadi coaching staff. Mourinho? Guardiola? Gus Hiddink? Gusdur?
 
Tunggu...
 
*EPL table ni adalah screenshot dari laman sesawang MU.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...