Tuesday, May 6, 2014

Saya Perlukan Tuan Dan Tempat Tinggal!!!

Assalamualaikum

Dah lama aku nak iklankan pasal 2 ekor kucing ni. Kali ni baru tercapai hajat.
100420142011 bagi diekor dinner on the way balik kerja
Dekat belakang bangunan tempat aku kerja ni memang ada beberapa ekor kucing gelandangan. Ni salah 2 dari beberapa ekor kekucing tu. Memang boleh dikatakan tiap-tiap hari bekerja aku akan terserempak 2 ekor ni. 
120420121441 ; lunch mamat ni untuk hari ni...
Diekor ni selalu tidur kat premis kedai-kedai kat Chulan Square. Sekarang ni semua kedai-kedai kat situ dah dikosongkan sebab tempat tu bakal dirobohkan untuk pembangunan premis lain. Maknanya, tak lama lagi tempat kekucing ni lepak bakal tiada dan mana diekor semua nak pergi lepas ni.
140420142002; kasi dinner on the way balik kerja; kali ni dia tunggu kat basement parking la pulak...
Sekarang ni aku mampu lagi la nak kasi diekor makan. Kadang-kadang aku terjumpa 3 hingga 5 ekor kucing kat area tu. 2 ekor yang dalam gambar ni memang jinak dan bersopan-santun kucingnya. Sesuai untuk diadopt atau dibuat menantu. 
060520141314: terserempak masa aku nak lunch, terpaksa patah balik untuk amik Prodiet untuk dia...
Selagi aku mampu bagi diekor makan, aku akan bagi makan, kecuali weekend ataupun bila aku cuti. Nak bawak balik rumah memang aku tak mampu dah sebab kat rumah pun ada kucing dan jugak kawan-kawan diekor yang selalu datang 'ziarah'...he he.
060520141420: tidur kekenyangan bawah tangga...
Jadi, semua pencinta kucing di kawasan berhampiran, marilah amik budak-budak ni sebelum diekor jadi mangsa orang yang makan kucing dan jugak mangsa kemalangan maut di jalan raya yang sangat sibuk kat tepi Pavillion tu. Tolonglah ye kawan-kawan. Kalau nak tahu lebih lanjut lokasinya, saya sedia membantu...

Sekian terima kasih,


Berkhidmat Untuk Kucing

2 comments:

aby said...

alahai ..
apakan daya ..
kt umah pun dah banyak ..sampai keberi kt kawan2 juga ..
tk dapat la membantu ..

Ninie Hanis said...

Uncle mijoe ni mmg baik hati sgt. Tabik spring fahim! Fahim pun sayang sgt kt kucingwalaupun kucing tu wujud kt iklan di tv. Nak dipeluk dan ciumnya tivi tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...