Kelly 3572

Wednesday, January 29, 2014

Tuesday, January 28, 2014

Manchester United = Setin Minuman Revive Isotonic 325ml...Free...

Nak je aku pos muka depan The Sun Malaysia hari ni kat David Moyes. Kasi hangin sket sama dia. Baru dia tau betapa teruknya taraf pasukan juara bertahan EPL musim lepas dengan apa yang dia dah buat sekarang ni...
Lain la kalau diorang nak offer bagi minuman percuma kalau MU berjaya mengekalkan kejuaraan untuk musim ni ke, menang Champions League ke. Ni offer kalau MU menang lawan Cardiff City? Sungguh memalukan...

Tunggu je la apa kesudahan perlawanan ni pagi esok. Kalau MU menang, apa The Sun akan cakap, dan kalau kalah apa pulak kata surat khabar ni. 

Kalau kat kelab EPL lain, aku rasa dah lama dah manager macam David Moyes ni kena sack. MU mungkin tengah kasi chance kat Moyes ni untuk buat sebaik mungkin. Kalau baca kat artikel-artikel di surat khabar lain, ada jugak pendapat yang menyalahkan Alex Ferguson sebab dia la yang beria-ia appoint Moyes sebagai pengganti dia. Aku setuju jugak dengan pendapat tu, ada kebenarannya. 

Apa taknya, musim lepas, dengan player yang sama, MU jauh di tangga teratas liga. Tapi musim ni, dengan player yang sama + Fellaini yang nampak tak de impact langsung tuh, MU jadi mid-table team!

Tengok la nanti sapa lagi yang Moyes nak beli sebelum January transfer window tutup esok lusa. Harap-harap Juan Mata Kaki Telinga Mulut tu berjaya memberi positive impact to the team performance untuk saki baki game season ni...

Bila Masa Aku Ada Akaun Dengan RHB?

Assalamualaikum

Hari ni ada satu lagi cerita kelakar, bagi aku kelakar la. Ala-ala kes sebelum ni la. Tapi kali ni melalui email pulak. Ni la email yang aku terima pagi tadi.
keratan email yang aku terima...
Mesti ramai orang pernah terima email macam ni zaman sekarang ni kan? Nampak macam real je. Siap bagi link untuk access ke 'laman web RHB' tu. Dan macam biasa la, kalau siapa yang kurang arif dan cuai, mungkin akan jadi mangsa kena samun online ni. Terutama sekali kepada mereka yang mempunyai akaun simpanan dengan RHB.
klik link kat email tu akan bawa kita ke 'laman web RHB' ni...
So guys, please be alert dan jangan mudah tertifu. Kalau dapat email ataupun SMS pelik-pelik, consult la dulu dengan kawan-kawan ataupun mereka yang lebih arif, jangan terus respond to their request nanti akibatnya kita yang rugi!

Email yang aku terima tuh sememangnya bukan dihantar oleh RHB Bank! Ntah entiti mana ntah yang sangat cerdik nak menipu tu kan...

Thursday, January 23, 2014

Riadah Baik Untuk Kesihatan

Assalamualaikum

Baik manusia ataupun kucing, senaman adalah sangat baik untuk kesihatan! Kalau asyik makan tidur makan tidur je, itu bakal mengundang musibah di kemudian hari.
Obesiti dan pelbagai penyakit bakal menanti dengan senyum lebar. Lain la kalau metabolisma badan korang sangat-sangat tinggi! Makan la seguni beras sehari pun atau sekampit Blackwood 24kg sekali ngap, tapi badan masih boleh maintain ala-ala catwalk model! Even catwalk model pun wajib bersenam.  
Sebagai kucing kampung yang baik dan menjaga tata susila dan berjimat cermat, cukuplah aktiviti tangkap-tangkap bola dalam gelung ni menjadi senaman di petang hari. Senaman ni sesuai untuk kucing yang malas nak berlari kejar bola jauh-jauh.  
Di samping itu juga, aktiviti ni boleh dilakukan bersama ibu anda, ataupun adik-beradik anda yang lain; sekiranya ada. Macam saya ni, boleh la nak main dengan uncle saya sebab ibu saya memang tak leh get along dengan saya lately, nape ntah... sejak jadi hot mummy ni kan... 
Nasib baik la tuan saya sedia melayan kerenah saya. Nak harap saya sendiri mengadap bola ni memang hampeh la. Lepas 5 minit saya dah boring dah...

Apa-apa pun, ingat la pesan saya; amalkan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu y'all! Peace...

Sunday, January 19, 2014

Akhbar Dwi-Bahasa...

Assalamualaikum

Tengah syok surfing tetiba terjumpa artikel kat suratkhabar online ni yang biasanya berbahasa Malaysia, tetapi hari ni agak pelik. Bila masa pulak akhbar ni diterbitkan dalam bahasa Inggeris?
Mula-mula aku ingatkan tajuk berita tu je berbahasa Inggeris, bila aku baca kandungan beritanya pun, memang bahasa Inggeris jugak. Dan bila baca, isi kandungan berita tuh macam familiar je, macam pernah terbaca kat website akhbar berbahasa Inggeris je.   
Ni mesti kes amik berita dari akhbar bahasa Inggeris pastu lupa nak terjemah ke bahasa Malaysia la ni kot. Maafkan je la, memang terlupa nak terjemah la tu.

Cuma terfikir kerja jadi wartawan ni nampak macam agak senang; copy paste translate je dari akhbar lain. Mesti dah ada keizinan dari wartawan dan akhbar asal sesuatu berita tu disiarkan kot...

Wallahu'alam!

Saturday, January 18, 2014

Aku Menang RM20,000.00!!!

Assalamualaikum

Hari ni aku betul-betul murah rezeki kot! Shell bagi aku duit sebab aku selalu isi minyak kat stesen minyak diorang! Tak pernah aku sangka hari bertuah macam ni muncul dalam hidup aku! Alhamdulillah!
Cuma kesian la kat Shell sebab diorang terpaksa employ staff yang menggunakan bahasa rojak macam blog aku ni untuk buat announcement penting macam text yang aku dapat ni. Dah takde orang dah kot yang boleh create SMS dengan bahasa yang betul? 
sekali baca pun dah tahu apa kes sebenarnya ni...
Kes macam ni memang dah taktik lama yang digunakan oleh perompak zaman moden ni. Kalau SMS ni diterima oleh orang yang kurang alert dengan taktik-taktik penipuan ni, memang naya la. Mangsa dial je nombor yang diberi tuh, hah siap la, bersedia la untuk kehilangan SEMUA duit dalam akaun bank yang bakal disoal-selidik oleh 'orang Shell' tuh. Dah la nombor orang yang hantar SMS tuh lain, lepas tu suruh call nombor lain untuk urusan nak kasi RM20 ribu tuh. 2-2 nombor mobile phone pulak tu.

Ambil perhatian, syarikat gergasi macam Shell takkan sekali-kali sanggup mencemarkan nama diorang dengan tindakan yang sangat bodoh macam ni. Kalau nak menipu pun, takde la nampak desperate macam hantar SMS yang boleh dijadikan bahan gelak ketawa orang. Budak darjah satu pun boleh agak ada sesuatu yang tak kena dengan entiti yang hantar SMS ni. Boleh masuk pencalonan lawak MeleTop nanti! Jadi, aku nak tegaskan sekali lagi, ni bukan kerja syarikat minyak Shell! Kalau Shell yang bagi hadiah ni, mungkin diorang akan hubungi kita dan nama pemenang pun disiarkan di laman web Shell Malaysia yang sah dan jugak di akhbar harian! Ni tengok website yang diberi pun ntah apa-apa. 

Aku malas la nak claim hadiah RM20,000.00. Sikit sangat...lain la kalau RM2 billion kan? Ha ha... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...