Saturday, December 7, 2013

Ahlan Wasahlan Anas Ziqry

Assalamualaikum

Hari ni bertambah lagi bilangan nephew aku. Nephew aku nombor 8! 
Adik ipar aku selamat melahirkan Anas Ziqry ni kat Pusat Perubatan Universiti Malaya, Petaling Jaya. Tahniah kepada mereka yang dah bergelar ibu dan bapa sekarang ni. 
Masa Anas lahir, aku kat Pajam. Kebetulan pulak malam ni ada upacara penyerahan Kelly kepada kroni, so aku pun bergerak la ke PPUM untuk said hi dan berkenalan dengan anak sedara yang terbaru ni plus amik mak aku untuk bawak balik ke Gombak.
1945hrs; bukti seorang pakcik visit his new nephew...ha ha
Aku sampai di PPUM agak lewat plus huru-hara nak mencari wad bersalin yang rupa-rupanya terletak dekat dengan exit ke Federal Highway. Sampai je terus solat maghrib dulu sebelum lari ke wad bersalin yang waktu melawatnya berakhir pukul 8 malam. Sempat la posing kejap dan kebetulan pulak Anas pun bukak mata nak tengok sapa yang handsome sangat tu datang ziarah dia!
Lepas bergambar terus aku bawak mak aku balik. Janji dengan kroni pukul 2000hrs+ nak jumpa kat rumah dia di Keramat. Tapi aku pun baru gerak dari PPUM pukul 2000hrs! Terpaksa jadi Micheal Schummacer kejap dengan Kelly. Nasib baik jugak jalan tak berapa sesak.

Selamat la sampai di Gombak dekat pukul 2040hrs camtu. Next destination, Keramat and Pajam!

To Anas, welcome to the world and be a good person, Amin!

2 comments:

Farahliza Isa said...

alololo...tomeynyerr..tahniah dpt nephew baru

da lama x update blog...bizi sgt ke en mijoe? hehehe

Mijoe said...

tq Farah..

kena tambah lagi 3 boy baru dapat satu team bola..ha ha.

lama tak update sebab,

beberapa posting masih dalam draf...

penyakit kemalasan melande...

bizi keje ada la sket2...

cenggitula ceritenye.. he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...