Wednesday, December 11, 2013

Sessi Melepak Bersama Fahim!

Assalamualaikum

Hari ni aku rushed balik lepas kerja sebab nak keluar semula dengan wifey untuk jumpa Zaid sekeluarga kat Keramat. Planned untuk pergi makan-makan la ni sebelum diorang isi itinerary diorang yang padat mulai esok. Kiranya ni sambungan sessi melepak dari sessi sebelum ni kat Al Jazeera dulu la ni...

Sampai je kat rumah Zaid, aku perasan yang rambut Fahim dah pendek; sesuai la kot dengan iklim semasa Malaysia ni yang hot! Ni potongan rambut dia sebelum ni.
2142hrs; Fahim tengah usha-usha menu kat Fiske...sama macam kat Bradford x? he he..
Lepas brief discussion dengan Zaid, kitorang decided untuk lepak kat Fiske memandangkan lokasinya yang agak dekat dengan Keramat. Lagipun Fahim nak berjalan jauh pulak esok, so daddy and mummynya kena rest lebih sket sebab esok nak drive. Aku dengan wifey pun dah agak lama tak dine kat Fiske ni, dan kebetulan pulak dapat la bagi Zaid sekeluarga experience makan-makan kat sini. Mana la tau kena dengan selera dan citarasa...he he. 
Masa dalam perjalanan ke Fiske tuh, boleh pulak kitorang terserempak dengan seekor ular tengah melintas jalan kat depan kilang-kilang di AU2 tuh. Nasib baik masa kitorang lalu jalan tu ular tuh dah sampai ke seberang jalan. Tapi gerun jugak bila memikirkan ular tu agak panjang walaupun tak sebesar ular sawa. Cuma risau kalau-kalau budak-budak kecik kat kawasan perumahan AU2A/7 atau kawasan berhampiran terserempak pulak dengan ular tu. Harap-harap takde perkara yang tak diingini berlaku. 
Fahim mengusha isi dalam pinggan daddynye...
Masa kitorang sampai Fiske tu, pengunjung tengah ramai. Nak park kereta pun terpaksa park kat depan rumah orang. Aku dropped passenger dulu kat depan Fiske sebelum cari tempat parking. Dah jumpa tempat parking kena menapak sikit kat celah-celah kedai yang gelap untuk ke Fiske dengan perasaan agak seriau bila teringat kat ular yang melintas jalan tadi. 
2250hrs; Fahim yang kehausan...dan suka air tembikai..he he
Malam ni pesanan kitorang agak lambat sampai, tak macam selalu. Mungkin sebab jumlah pengunjung yang agak ramai menyebabkan delayed sikit semua pesanan kitorang. Kesian kat Fahim yang terpaksa tunggu lama. Nasib baik daddy and mommynya ada bawak toys and gadget untuk distract Fahim daripada terus keboringan. 

Agenda masa lepak ni takde apa sangat. Borak-borak dan update pasal Bradford, EPL; specifically United's performance under the new management dan jugak pasal flight Fahim dari MAN-AUH-KUL. Sessi melepak kali ni ditangguhkan ke hujung bulan Disember ni pulak sebab waktu tak mengizinkan!

Selamat touring Malaysia Encik Fahim! Dan terima kasih banyak kat Zaid & Ninie for this lovely dinner walaupun tak dapat dine kat bilik berhawa dingin, janji kenyang dan enjoy this quality time sama-sama. 

To be continued to the next hang out session...

Saturday, December 7, 2013

Selamat Kembali Ke Tanah Ayor...

Selesai aktiviti tengok nephew baru dan hantar mak aku balik Gombak, aku terus ke Keramat untuk jumpa kawan cyber yang dah tak berapa nak cyber dah...ha ha.

Nak jumpa kat KLIA semalam tapi tak sempat sebab aku leka sangat melepak kat LCCT lepas hantar rombongan makcik kiah shopping tak hengat ke BDO. 

Maka, ni la masa terbaik untuk aku jumpa orang jauh yang 3 beranak ni, masa aku tengah 'bujang' ni. Aku sampai depan rumah Zaid dekat pukul 2100hrs. Lepak kejap kat luar sementara menunggu Zaid balik dari klinik sebab the Big Boss tak sedap perut.

Bila Zaid sampai je, terus salam-salam macam dah lama sangat la tak jumpa; tapi memang agak lama pun since March 4th, 2013. Teruja dan excited sebab berjaya jugak jumpa kat Keramat. Tapi memang kesian betul dengan Fahim yang nampak sangat tak selesa lepas balik dari klinik. Ninie pulak kebetulan belum balik dari aktiviti lepas gian kat tepi AEON AU2 tuh...ha ha. 
Big Boss!!!
Sementara tunggu Zaid menguruskan Big Boss, aku lepak dengan pakcik Zaid dan sambil jeling-jeling kat game MU lawan Newcastle kat tv. Ninie dan kakak iparnya pun balik dari aktiviti kat tepi AEON tuh. MU ni pulak macam nak kalah je dengan Newcastle ni...huh.

Tak lama kemudian, kawan Zaid; Ibrahim pulak sampai. Aku , Zaid dan Ibrahim akan ke Pajam sekejap lagi untuk hantar aku balik dan diorang akan balik semula ke KL. Motif? Nak bawak Kelly balik KL la lepas drop aku kat Pajam nanti. Kelly berbangga sebab menjadi official transport sponsor untuk Fahim Zidane's Malaysia Tour 2013!!! Kelly is now a mini-beemer untuk Fahim!!! He he.

Lepas Ninie bagi segala barang yang wifey kirim, dan aku kisses Fahim goodnight and goodbye, kitorang bertiga pun gerak la balik Pajam. Trafik pun lancar. Ibrahim diperlukan untuk temankan Zaid; just in-case Zaid penat sebab tak cukup cover tidur dan jet-lagged dari return trip MAN-AUH-KUL tu. Dan jugak sebagai navigator on the way nak balik ke KL semula dari Pajam melalui jalan lama instead of  PLUS highway.

Sampai kat Pajam, kitorang melepak je, kebetulan memang takde orang kat rumah; drebar pun tak balik. Dekat pukul 12 Zaid dan Ibrahim mintak diri dan aku pun hantar la diorang sampai ke jalan utama nak ke Mantin. Aku dengan wifey akan jumpa Zaid tiga beranak untuk acara lepak, makan dan gossip lepas wifey balik dari BDO nanti.

MU pulak, kalah lagi malam ni...ha ha!

Ahlan Wasahlan Anas Ziqry

Assalamualaikum

Hari ni bertambah lagi bilangan nephew aku. Nephew aku nombor 8! 
Adik ipar aku selamat melahirkan Anas Ziqry ni kat Pusat Perubatan Universiti Malaya, Petaling Jaya. Tahniah kepada mereka yang dah bergelar ibu dan bapa sekarang ni. 
Masa Anas lahir, aku kat Pajam. Kebetulan pulak malam ni ada upacara penyerahan Kelly kepada kroni, so aku pun bergerak la ke PPUM untuk said hi dan berkenalan dengan anak sedara yang terbaru ni plus amik mak aku untuk bawak balik ke Gombak.
1945hrs; bukti seorang pakcik visit his new nephew...ha ha
Aku sampai di PPUM agak lewat plus huru-hara nak mencari wad bersalin yang rupa-rupanya terletak dekat dengan exit ke Federal Highway. Sampai je terus solat maghrib dulu sebelum lari ke wad bersalin yang waktu melawatnya berakhir pukul 8 malam. Sempat la posing kejap dan kebetulan pulak Anas pun bukak mata nak tengok sapa yang handsome sangat tu datang ziarah dia!
Lepas bergambar terus aku bawak mak aku balik. Janji dengan kroni pukul 2000hrs+ nak jumpa kat rumah dia di Keramat. Tapi aku pun baru gerak dari PPUM pukul 2000hrs! Terpaksa jadi Micheal Schummacer kejap dengan Kelly. Nasib baik jugak jalan tak berapa sesak.

Selamat la sampai di Gombak dekat pukul 2040hrs camtu. Next destination, Keramat and Pajam!

To Anas, welcome to the world and be a good person, Amin!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...