Kelly 3572

Sunday, September 1, 2013

Selamat Kembali Wifey!!!

Assalamualaikum

Hari tu dah jadi drebar hantar passenger gi airport, hari ni passenger tersayang tuh kembali ke tanah air bersama ibu mertua, Cik Nana serta kroni-kroni wifey. Berbondong-bondong la beg yang telah beranak pinak kot.

Aku as usual excited la sebab boleh pergi airport nak pick up diorang. Papehal track dulu flight wifey tuh sebelum gerak, baru la dapat bajet masa dengan lebih baik supaya tak perlu melangut lelama kat airport, kalau melangut lama pun takpe, katanya suka sangat lepak kat airport kan?
1750hrs; MH759 (9M-MLD) take-off dari SGN
Flight yang wifey naik tu berlepas pukul 1750hrs dan ambil masa sejam lebih untuk sampai. So aku bajet dalam pukul 1845hrs camtu boleh aa gerak dari Pajam.  
1753hrs; @ 3,125 ft and climbing!

1847hrs; cruising @ > 34,000 feet
Pukul 1850hrs aku kua rumah, memang bajet nak sampai sama dengan MH759 landing nanti. Jalan Nilai - KLIA clear jadi aku sekejap je dah nak sampai KLIA. Kebetulan pulak hari ni kapal landing kat runway 14L, excited lebih sket sebab aku akan berselisih dengan kapal yang tengah final approach KLIA for landing nanti. Aku confident MH759 berselisih dengan aku kat Dengkil. Rendah giler...< than 1,000 kaki kot...  nampak besar la pulak 73 bila tengok dari bawah dalam jarak yang sangat dekat camtu.

One fine day memang nak kena pergi skodeng jugak kapal-kapal ni take-off and landing dari tepi pagar KLIA! 
1953hrs; sesi merayau aku kat Anjung Tinjau, terserempak pulak dengan A380 meeting room!
Lepas parking kereta, solat maghrib dulu kat surau @ Anjung Tinjau. Wifey dah called dah, nak merayau kat duty free shop dulu katanya. Aku pun merayau la jugak kat dalam terminal tuh. Takde la pulak terserempak dengan Zarul Payung si pramugara retis yang fofuler dengan lagu Ramalan Ku Benar Belaka tuh.

Dekat pukul 8 baru la wifey suh jumpa dia kat arrival hall. Selesai sudah sesi shopping Vietnam! Nanti la turn aku pulak pergi Vietnam tuh. Nak pergi tengok tempat-tempat bersejarah peninggalan perang dulu. Kasi keinsafan dan pengikhtibaran sket... jangan ingat nak shopping je.

On the way balik pun berselisih lagi dengan kapal yang nak landing.Turunkan cermin kereta biar boleh dengar deruan enjin kapal tuh... tapi sayangnya bukan A380!!! Nak gak dengar macamana bunyi 4 enjin wide body lalu kat atas kepala!

Lepas ni tak sabar nak sampai rumah nak selongkar beg cari ole-ole dari Vietnam... ha ha!
Ni la upah jadi driver... 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...