Saturday, July 13, 2013

Pajam-KUL-Selayang-Pajam

Assalamualaikum

Bulan Ramadhan ni ingatkan nak la berehat je kat rumah masa hujung minggu macam ni, tapi hari ni ada panggilan pulak tentang kematian seseorang kat Selayang. Hmm, pergi mengadap Ilahi di bulan Ramadhan ni memang nampak macam lebih istimewa rasanya. Teringat pulak arwah bapa mertua yang pergi dalam bulan yang sama 7 tahun yang lepas. Al-Fatihah.

Sebelum ke Selayang, kena ke KLIA dulu untuk amik drebar yang baru sampai dari BKI. Seronok ni kalau dapat gi airport ni. Sampai kat KUL, parking dulu kat tepi jalan sementara menunggu drebar selesai urusan kerjanya kat dalam airport tuh. 
1453hrs XAX D7 522 KUL-HND departing from rwy32R
Saja je sampai lebih awal supaya dapat buat aktiviti skodeng kat pertengahan rwy32R. Hasil tangkapan hari ni tak banyak mana pun. Dapat la tangkap 2 ekor bas udara AXM dan XAX. Lagipun gambar dengan camera-phone yang tahap sederhana ni takde la menghasilkan gambar yang setaraf DSLR. Cukup la dengan apa yang ada.
1455hrs; port melepak dan skodeng hari ni...
Selepas menjemput drebar kat arrival hall, terus ke Selayang untuk ziarah wifey's aunt yang kematian ahli keluarganya. Pukul 1700hrs terus gerak balik ke Pajam; singgah di R&R Nilai untuk solat Asar dan singgah sekejap kat pasar remdan Nilai berhampiran bekas bangunan matriks UIA tu. Menarik jugak menu-menu kat pasar ni. Aku dah terjumpa dengan satu gerai jual murtabak yang agak sedap. So, mungkin esok kena datang lagi la ke pasar ni...
1456hrs: mungkin AK1452 KUL-SGN...Airbus A320

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...