Kelly 3572

Tuesday, July 2, 2013

Nasi Beriyani Dari Hyderabad...

Assalamualaikum

Semalam drebar baru balik dari HYD/VOHS. Dia bawak la sekali buah tangan dari sana sket untuk di kongsi dengan kroni-kroni kat Malaysia ni. Sejak semalam la jugak dia text sambil provoke kitorang untuk balik ke Nilai untuk merasa nasi beriyani yang dia beli atas recommendation kaptennya yang dah selalu fly ke sana.
2100hrs; ni la rupa packaging untuk satu family makan siap dengan lauk kat dalamnya...
Lepas balik kerja hari ni baru la bersemangat waja nak lari kejap ke selatan semata-mata untuk melahap dan menilai sendiri nasi beriyani dari India tuh. Wifey datang kutip aku kat office pukul 1900hrs +/- dan terus meredah jam rush hour ke Nilai. Trafik takde la seteruk mana. Berhenti Maghrib kat R&R Nilai dan sampai destinasi pukul pukul 2100hrs.
Sampai je terus lepak kejap dan mengadap nasi beriyani tuh. Aku amik lauk kambiang la as usual. Beras yang diorang guna tuh memang beras basmathi yang panjang-panjang tu. Rempah-rempah dalam nasi tuh toksah cakap la. Gerenti lepas makan nanti asyik nak buang angin je...
2116hrs: ni la rupa sepinggan beriyani dengan lauk pauknya...kambiang malu nak tunjuk rupa..
Selain dari kambiang dan ayam, ada jugak telur rebus dalam bungkusan nasi tuh. Sayur memang takde, yang ada cuma bawang dan jugak yogurt cair la kot kalau tak silap aku. Wifey makan lauk ayam. 

Aku lebih suka beriyani kat Ruzz Aladin dengan kuzi kambiang tu lagi dari yang ni. Tapi sekali-sekala ok je la dapat rasa masakan negara lain. Pukul 2300hrs + baru la gerak balik KL dalam keadaan kenyang giler, nasib baik tak ngantuk!

Nak kena pergi ke Ruzz Aladin sebelum bulan puasa ni pekena kuzi kambiang...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...