Saturday, March 30, 2013

I Love You Scones!!!

Assalamualaikum,

Aku tak tahu sejak bila aku mula pandai makan scones ni. Tapi yang pasti, meme (dialek Kelantan ala Adi Putra dalam KL Gengster) aku suka gila la layan scones ni. 

Kenkadang pepagi on the way ke office tu sempat la aku singgah Cold Storage untuk beli scones untuk breakfast. Tapi kalau beli-beli kat kedai ni macam tak berapa puas hati, lebih-lebih lagi kalau memikiokan sape la gerangan orang yang buat scones tu. 

Bila wifey terjumpa kawan dia kat Facebook yang kherojenye dan hobbynye buat kek dan delicious stuff like scones ni, lalu ditempah scones tu sebab wifey tahu aku suka gile makan scones, perghhh... tak tahu nak cakap dah. Mesti la suke sebab dapat makan scones buatan Muslim, fresh pulak tu. Pekena dengan teh O ni mesti syiok ooo...
Selain dari scones, Brown Butter Bakes jugak rajin buat kek untuk segala macam occasion. Tapi aku ni memang dah tak boleh dipisahkan dengan scones ni. Tak payah aa citer pasal kek kan, dah tajuk entry ni pun pasal scones...ha ha.

Order jangan tak order ye. Nak suh hantar sampai depan pintu rumah pun boleh kot... he he..memandai je aku ni kan. Boleh consult  dengan BBB untuk urusan penghantaran ok!

Air liur dah meleleh ni... nak kena order scones untuk kali ke 3 ni!

8 comments:

meowwmania said...

ces! bikin kecor air liuq saja :p

Ninie Hanis said...

Ini sudah menimbulkan kemarahan..haha! sebab terliur jugak.lama betul xbuat scones.awat tak habaq suka scones kalau tau boleh ceq buat aritu mai.hewhew..

aby said...

rasanya aby blm pernah mkn scones ni ..namanya pun baru debgar ...
mesti rasa sedap

Cik Mek said...

rasa guane gak sekun ni..? Muahehehe..darat eh?! Kuikuikui

Mijoe said...

@meowwmania

apa lagi KK, order je la...takye pun cari resepi dan buat...boleh kasi en mijoe rase...he he.

Mijoe said...

@Mommy BigBoss

ha ha...apa tunggu lagi Ninie...buat la scones tuh, kasi budak remaja tuh rasa solid food yg mommy dia tahu buat...patut buat masa celebrate birthday dia aritu...

saje malas bitau ha ha...kang nampak demanding la pulok... :p skrg tgh duk teringat kat tusbaa jer :p

Mijoe said...

@aby

saya pun baru 3-4 tahun kebelakangan ni je berkenalan dgn scones ni. sopan santun kuihnye... pekena dengan teh o panas time petang2 hujan lebat lagi la syahdu... order la aby. BBB tuh kat Bukit Jelutong je...

terpromote BBB lagi...takyepun suh Nad belanja/belajar buat scones tu... :p

Mijoe said...

@Cik Mek

sekun ni takdok rase hok spesifik la bagi ambe. Tapi ambe suke kalu rasa die lembut, ada rasa butter dan raspberry dan ada raisin macam yg dalam posting ni la...duk cerito ko demo pung nelleh air liur kawe...ha ha ha..

order la CM (Cik Mek), Putrajaya tuh diorang boleh deliver kot... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...