Kelly 3572

Friday, February 1, 2013

Malaysia Airlines Joining OneWorld Global Alliance

Photo credits to Malaysia Airlines
Assalamualaikum

Hari ni MAS dah officially jadi member OneWorld Global Alliance. Ni merupakan berita baik untuk sesiapa yang selalu kena outstation (kerja/bercuti) ke luar negara yang mana sebelum ni tiada penerbangan terus dari Malaysia untuk ke destinasi tersebut.

OneWorld disertai oleh lebih daripada 10 syarikat penerbangan antarabangsa di seluruh dunia. Antara yang famous ialah British Airways, American Airlines dan Cathay Pacific. Aku nak explain lebih-lebih pun tak tahu pasal OneWorld ni. Senang cerita, click je la website OneWorld tu. Yang aku pasti ialah, lebih banyak destinasi yang kita boleh pergi bila MAS dah join OneWorld ni.

Aku copy sket petikan dari The Star Online hari Rabu, 30th January 2013 baru ni...

"MAS' addition to oneworld will expand the alliance's global coverage to about 840 destinations in 155 countries, served by some 9,000 departures a day operated by a combined fleet of some 2,500 aircraft."

Cuma masalah sekarang ni ialah, duit nak pergi holidaynya mana??? Ha ha ha...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...