Tuesday, April 3, 2012

Hari Lupa Kebangsaan 2012

Assalamualaikum

Hari ni memang hari yang ntah apa-apa. Hari Selasa yang aku sendiri pun tak tahu kenapa terjadinya benda-benda yang tak diingini kat aku. Bunyi macam serius sangat. Yes, yang kes pagi  tadi tuh memang seriously serious. It will cost me RM12 for replacement of a new ATM card! Alhamdulillah! Daripada hilang banyak, baik hilang RM12. 

Tapi aku still tak puas hati dan tak faham, macamana aku yang selalunya sangat cermat, boleh terlalai sekelip mata. He he... itulah manusia, tak perfect dan apa-apa pun terjadi walau secermat mana sekalipun. Tu pun aku sedar kad tu hilang bila aku nak buat deposit lagi sekali on the way balik keje. Kalau tak, sure aku belum buat report to 1 300 88 66 88; Maybank Customer Care-Line. Alhamdulillah, menurut Marlina; Maybank Customer Care-Line yang attending to my call, last transaction kat akaun aku ialah deposit yang aku buat pagi tadi la. Lepas tu memang takde transaction dah. 

Huh...panik panik...

Pasal kerja pulak, aku lupa nak switch-off the machine PC lepas buat ad-hoc back-up. Nasib baik takde pape yang tahap serius serta tak diingini berlaku. Panik kot sebab boss aku tetiba kena amik cuti hari ni. Habis sistem aku haywire dari pukul 0857hrs sampai la pukul 1940hrs. 

Semoga 'Hari Lupa Kebangsaan' ni takkan berulang lagi. Amin!

2 comments:

meowwmania said...

hari lupa kebangsaan?? hehe...

amin..amin...

Mijoe said...

a'a la KK! nampak sangat dah tue dan bangke encik Mijoe ni... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...