Kelly 3572

Monday, March 26, 2012

Lauk Untuk Dinner Malam Ni!!!

Assalamualaikum

Mentang-mentang la baru balik dari Terengganu dengan ice-box, maka wifey pun tak sabar nak menghabiskan hasil tangkapan sebelum tahap kesegarannya menurun. 

Malam ni, nasi putih berlaukkan udang masak tomato dan sotong goreng celup tepung Agromas sahaja la yer. 

Penat mulut nak mengunyah 2 ekor sotong yang agak besar ni. Tapi, memang puas hati la beli udang dan sotong ni. Usha harga sotong kat Jusco tadi pun RM21 sekilo untuk saiz kecik dan RM24 sekilo untuk saiz besar sket dari yang kecik tuh, tapi still jauh lebih kecik dari yang kitorang beli kat Kuala Kemaman tuh...

Alhamdulillah...kenyang!

2 comments:

aby said...

jangan banyak sangat makan sotong n udang ..
boleh ngudang sakit ghaut ..

apapun terliur juga aby ..

he..he...

Mijoe said...

ha ha..tahu bang pasal gout tuh. Mmg kalau terlebih mkn seafood mcm udang and sotong ni la salah satu dari puncanya kan.. :)

tangan dah ok ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...