Kelly 3572

Saturday, March 17, 2012

Kenduri Kahwin; Nurul & Fadhillah, Saffiah & Ikhwan.

Assalamualaikum

Hari ni ada 2 kenduri kahwin! Satu kenduri anak kepada orang kat office, lagi satu cousin wifey. Aku nak pergi 2-2 tempat kenduri tuh. The later tuh memang la nampak lebih penting, sebab sedara mara. Wifey pun dah ada kat sana dari malam tadi lagi masa majlis akad nikah.
meow dengan pattern yang unik kat dewan kenduri...
Mula-mula aku ke kenduri kahwin Nurul & Mohamad Fadhillah di Dewan Serbaguna AU5, Lembah Keramat. Aku sampai agak awal. Lepak dulu dalam Kelly sementara menunggu kroni-kroni lain sampai. 

Aku nampak Arman sekeluarga sampai. Aku joined diorang makan. Malas nak tunggu lelama sebab lepas kenduri ni nak kena menempuh traffic MRR2 ke Bangi pulak.  
pelamin simple, tapi cantik...
Sebelum ke Bangi aku singgah beli goreng pisang dan jugak cendawan goreng kat tepi Giant Taman Permata.  Memang aku akan ke gerai ni kalau terasa nak makan goreng pisang dan jugak cendawan goreng. Bukan 2 menu ni je yang ada, banyak lagi kuih goreng-goreng yang sungguh 'menyihatkan' yang dijual kat gerai ni. 
my favourite goreng pisang stall
Ni coordinate untuk Gerai Pisang Akak;  3°12'28.31"N 101°45'3.83"E. Kalau ramai tetamu kat rumah, boleh la datang borong goreng pisang atau kuih-muih lain kat gerai ni.

Aku selamat sampai ke Sg Merab untuk kenduri Saffiah & Ikhwan tanpa mengharungi traffic jam yang teruk kat MRR2. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...