Kelly 3572

Thursday, December 8, 2011

Man United Out Of Champions League!

Assalamualaikum

Dan selamat pagi! He he. Entry paling awal la ni... kira macam berita terkini or breaking news!

Ni sure semua football follower yang anti MU paling suka dengar berita ni. Ha ha.

MU kalah dengan Basel 1-2. Secara automatiknya, tak layak untuk ke pusingan seterusnya iaitu last 16 knock-out stage. MU menduduki tangga ke 3 dalam kumpulan C di belakang Benfica dan Basel dan di hadapan Otelul Galati. 

Aku sangat frust..ni tengah nangis giler la ni sampai 10 kotak tissue Premier kat rumah aku dah habis...ha ha ha. Takde la menangis..saja je nak kasi MU haters happy sikit tengok MU fans menangis. 

Basel deserve the victory? Off course they deserved it. They play to win, but United play only for a draw... from the way they played la. Anyway, a defeat is still a defeat. And it's only the second time since 1996 that United eliminated from Champions League group stages, kalau tak silap aku la. Takkan la nak selalu qualify kan. Life is full of ups and downs. Take it positively and learn from the defeat. A good lesson for Phil Jones, Chris Smalling, Federico Macheda, Danny Welbeck and David de Gea. Ni semua player muda MU yang main malam ni. Average dalam 20 tahun jer. They have a lot of times to improve. Tengok la season depan macamana pulak hasilnya.

Injuries? Nemanja Vidic pulak nampak injured yang agak serious. Bertambah lagi la pulak senarai player yang injured. Berbatov, Owen, Chicharito, Anderson, Cleverly, Fabio, Rafael. Semua player yang penting neh. Dah la musim 2011/2012 panjang lagi ni. Silap-silap MU tak menang apa-apa piala pun musim ni. 

MU still in contention for Europa League; second tier Europe football competition, FA Cup and Premier League. Last week dah out of Carling Cup. Hari ni Champions League pulak. Dah la FA Cup kena lawan Pekan Manusia kat stadium diorang nanti. Nak kena belasah 12-2 pulak ke? He he he.. hari tu main kat Old Trafford pun kalah 1-6, ni main away aku predict kena la double kot...ha ha ha.

Apa lagi yang positif dari game ni ek? Ooo.. Phil Jones continues his scoring form! Walaupun a scrappy goal, it's still a goal. Cuma agak terlambat je. Kalau dia score minit ke 80 camtu, mungkin la United can change the result. Europa League pun layan je la. Ada jugak hadiah dan trophynya nanti kalau MU boleh menang. 

Pekan Manusia pun out jugak dari Champions League, walaupun diorang berjaya kalahkan Bayern Munich yang dah already qualify tuh. They need a win as well, tapi sebab Napoli pun menang, so Pekan Manusia terpaksa la bertanding kat Europa League jugak, macam MU. Dalam internet tadi aku tengok tajuk berita; Disaster For Manchester! Sebab 2-2 team ni out dari CL.

Kejap lagi pergi office kena la tahan telinga kena sindir, perli dan boo dari MU Haters ni...he he he. Takpe, diorang benci sebab team diorang tak boleh berjaya macam MU dibawah seorang pengurus. Kena 400 kali tukar manager baru menang...

Glory Glory Man United!!! :)

4 comments:

meowwmania said...

en Mijoe cek emel!!!

hehe...sorry lari tajuk :p

Mijoe said...

orait..no poblem! :)

aby said...

tu yg kluar kt Berita ..
MU kehilangan 20 juta paund sbb terkeluar awal dr saingan europah ..

faham sbb no gate collection lps tu ..

no problem ..
esok masih ada ...

Mijoe said...

takpe bang..sekali sekala tak masuk CL tu ok la. baru la diorang tersentak sket kan.. asyik confident je dapat masuk last stages CL, tak baik utk kesihatan..he he.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...