Saturday, December 31, 2011

Jack and Jill

Assalamualaikum

Lama gila aku tak pergi tengok wayang. Balik kerja tadi terus keluar dinner dan cakap dengan wifey nak tengok wayang. Cerita apa nak tengok belum tahu lagi. Main redah je dulu.

Bila sampai TGV Wangsa Walk Mall, tengok ramai jugak la orang beratur nak beli tiket. Cerita yang diorang tayang kat TGV sini takde la banyak sangat yang best. MI Ghost Protocol tu ok la. Pastu citer The Awakening, Jack and Jill etc.
wifey tengah beratur nak beli popcorn!
Last-last kitorang tengok Jack and Jill je sebab citer lain semua timing dah lari. Lagipun masa tu kitorang belum dinner lagi. Show Jack and Jill tuh start pukul 1150hrs. Kitorang beli tiket tu baru pukul 1000hrs. Yang bestnya, beli tiket pun guna kad kredit Citibank sebab dapat harga lebih murah berbanding kalau beli secara tunai. Kalau beli cash, tiket untuk seat biasa RM14 sorang. Bila guna Citibank Credit Card tuh, dapat RM10 je sorang. Perghh..jimat RM4! Tapi aku tak pasti la promotion Citibank ni sampai bila...

Planned nak dinner kat Popeye fast food kat bawah, tapi bila kitorang turun ke ground floor tengok-tengok Popeye dah tutup! Ceh..awal pulak tutup malam-malam minggu neh. Aku dengan wifey pergi dinner kat Sri Ayutthaya je sebab dah tahu mana nak dinner yang best kat nearby area. Kebetulan pulak memang dah lama bercadang nak merasa makan kat restoren tuh. Nampak macam best je.

Ha ha.. memang best pun, bill untuk 2 orang makan pun best giler. Bagi aku yang berpendapatan tak berapa cun ni, aku rasa price kat situ agak over my budget la. Baik aku makan kat Fiske or TLG kot. 2 orang dinner = RM81 lebih termasuk government tax. 2 nasi putih, aku minum teh tarik, wifey minum lemon juice. Lauk pulak kailan ikan masin, telur dadar dan jugak tomyam seafood. Memang la sedap masakannya tuh, cuma agak mahal ler...he he. Lepas ni dah tak payah pergi makan kat sini kecuali ada orang sudi nak belanja..ha ha.

Lepas makan, terus kitorang ke TGV semula. Citer Jack and Jill tuh takde la kelakar sangat. Biasa la, kalau siapa follow cerita lakonan Adam Sandler ni, banyak lawak bodoh la. Aku pun tak rekemen korang tengok movie ni. Baik tengok Mission Impossible tu...
Poster taken from Film.com. Credits to them!

2 comments:

Ninie Hanis said...

mahalnya tiket 14 hengget??apa mmg dah naik ke?dulu bukan 10 hengget?

Mijoe said...

tu la pasal Ninie... sib baik Citibank ada promo! tapi ada certain cinema yang hargenye still murah, i.e bawah RM10 specially utk hari tertentu ataupun citer2 tertentu sahaje.. :p

kat stafford tgk wayang bape pound?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...