Kelly 3572

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Muda!!!

Assalamualaikum

Aku yakin, satu Malaysia dah tahu pasal keputusan perlawanan penentuan pingat emas dan perak Sukan SEA dalam acara bolasepak malam tadi. Ye, Malaysia menang 4-3 menerusi sepakan penalti. Tahniah sekali lagi. Buat Timnas Indonesia dan penyokong-penyokong mereka yang ada semangat kesukanan, jangan la bersedih atau terlalu kecewa. Ini cuma la sukan. Boleh cuba lagi di Sukan SEA akan datang di Myanmar.
Alangkah bagusnya sekiranya apa yang terpapar kat dalam gambar ni merupakan satu realiti di negara kita. Jangan duk gaduh je sesama umat. Bersatu kuatkan agama, bangsa dan negara!

Buat tuan rumah Sukan SEA kali ni, terlalu banyak kelemahan yang boleh diperbaiki lagi untuk penganjuran sebarang jenis sukan pada masa akan datang. Semoga Myanmar akan bersiap sedia dari sekarang untuk  menjadi tuan rumah SEA Games 2013 yang lebih baik. 

Aku dapat gambar kat atas ni dari office mate aku...Thank you Zida!

2 comments:

aby said...

salam mijoe ..
masukkan samy velu dan ling liong sik skali baru la 1 malaysia ..
mcm kim swee dan rajagopal ..

apapun tahniah kt bebudak tu ..
semangat juang yg tinggi ..

Mijoe said...

tu la...bagus diorang tak termakan dengan ejekan dan psikologi penyokong dan pemain Garuda Muda... :)

malam ni harap Harimau Muda dapat mempamerkan aksi bertenaga wpun masih keletihan mental dan fizikal...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...