Monday, September 12, 2011

Nikon D90 & Sigma 70 300mm Lens

Assalamualaikum

Hari ni Jeffry bawak toys dia, D90 ke office. Uzaini pulak bawak lense Sigma 70 300mm dia selepas aku remind dia untuk bawak toys dia tu. Jeffry pun saja nak test combination body D90 dengan lense Sigma tuh.
Hasil gambar aku tak sempat nak cilok la. Kalau aku nak beli DSLR nanti, boleh la aku sambar Canon 550D dengan zoom lense Tamron 70 300mm sebagai lense tambahan. Kalau pergi litar Sepang dengan pergi layan TUDM Airshow boleh la bawak menatang ni. 
Sigma 70 300mm
Uzaini cakap, dia beli lense ni dengan harga hampir mencecah RM700. Aku tengok kat mudah.com dan lelong.com pun memang ni la range harga lense Sigma dan Tamron. Nikkor lagi mahal. 
Bila dah ada cukup RM nanti, boleh la angkat DSLR sebijik dengan zoom lense Tamron tuh. He he...

5 comments:

meowwmania said...

perghhh hebat hebat

sy guna camera kat phone jer hehee...

Mijoe said...

MM

bukan saya punye larr.. kawan saya punye. Saya pong guna camera phone jugak..he he he

Dwen Ihsan said...

mula2 semangat ni jah..last2 pakai compact camera gak mcm aku ni hehe..handy klu byk kemana2..tp make sure yg bagus la compact cam tuh

Mijoe said...

compact macam Canon G(F)12 tuh? tak ye pun Panasonic, Lumix G(F)F3..

Dwen Ihsan said...

ya betul tu jah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...