Monday, August 29, 2011

Sampul Duit Raya; Deutsche Bank 2011

Assalamualaikum

Seperti yang aku janjikan, ni la dia sampul duit raya yang paling aku tunggu. Deutsche Bank, sampul dia memang sangat cun. Kalau nak bagi duit raya dengan sampul ni, kena bagi kat orang yang betul-betul appreciate kecantikan dan keunikan sampul ni. Kualiti material sampul ni memang baik. 
juara bertahan untuk 2 tahun berturut-turut!
Kalau kamera aku canggih sket, boleh la nampak jelas keunikan sampul ni. Corak bunga-bunga yang timbul dan warnanya yang sweet dan lembut tuh la yang membuatkan aku dengan eksyennya mengisytiharkan sampul duit raya Deutsche Bank 2011 ni la sebagai sampul tercantik untuk tahun ini. 
Nak bandingkan dengan tahun lepas punya pun rasanya macam even je. 2-2 ada keunikan dan kelebihannya yang tersendiri.  
Setahu aku, tahun ni, Deutsche Bank cuma buat satu jenis sahaja sampul raya. Tak macam last year. Last year aku memang bertuah sebab dapat 3 atau 4 peket sampul hijau putih tuh. Tahun ni aku cuma dapat 2 peket je, Alhamdulillah. Memang very limited oo, berebut semua orang kat office kalau dapat tahu sampul dari DB ni dah sampai.

Jadi, kalau korang nak sampul duit raya dari DB ni, tunggu la untuk edisi raya Aidilfitri tahun depan pulak. Booking ler awal-awal dengan kenkawan kerja kat bank ataupun Deutsche Bank tu, terutama sekali kat Lembah Kelang ni. 

So, esok raya ke tak? Harap-harap tak le... rasa tak puas dengan bulan Ramadhan....

13 comments:

Farahliza Isa said...

bole wat collection ni...beli satu sticky album n letak semua dlm tu beserta nama bank n tahun sekali....kan belum ade lg yg buat....mana tau satu ari dia ader harga :)

Mijoe said...

@farah

idea yg bernas tuh. tapi rasa macam tak terbuat je. dapat amik gambar tepek kat blog ni pun dah excited dah..he he

Kyohei Akimaru said...

I like this sampul raya.this bank not in Ipoh.too sad...

Mijoe said...

@Kyohei Akimaru

Salam,

i don't mind giving you one. I knew DB branch only in KL & Labuan.

email me your complete address so that i can mail it to you!

Kyohei Akimaru said...

k!

Kyohei Akimaru said...

BTW,can I have ur email address?so I can send my details 2 u ...

wawa said...

salam, cantiknya sampul2..akhirnya jumpa blog rakan yang sama minat mengumpul koleksi sampul..boleh kita berkongsi sampul raya? deutsche bank ada lagi tak?

wawa said...

salam Mijoe, selamat berkenalan, boleh saya dapatkan koleksi sampul deutsche bank 1 sampul setiap tahun? bagi melengkapkan koleksi sampul raya saya, ini email saya koleksipml@yahoo.com, tq Mijoe :D

Mijoe said...

salam Wawa! sorry sebab terlepas pandang komen Wawa tahun 2011 tuh.

boleh je kalau nak kasi sampul duit raya tuh, itupun kalau saya ada simpan lagi la.

nanti saya email ok!

wawa said...

salam Mijoe. ok takpe22, hihi terima kasih Mijoe sudi balas email wawa :D

IRDINNA SURAYA said...

salam mijoe..tergerak jari bukak blog ni..nak tanya ada tak lg spare sampul raya DB ni yg ada kat tangan..nak bukak cabang kumpul benda yg lawa2 ni setelah tepu ngan koleksi setem dan duit.. email kelantanguy@yahoo.co.uk

De'yan zam said...

hi mijoe ..masih ada x sampul RAYA DB..INI EMEL SAYA norehanawang@gmail.com

Mijoe said...

hi De'yan

sorry sangat2 sebab sampul DB tu dah lama habis. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...