Kelly 3572

Friday, July 15, 2011

HTC Wildfire & Wildfire S Price

Assalamualaikum

Petang tadi office-mate aku dah nekad nak gi survey (dan sambar) Samsung Galaxy S II kat Plaza Low Yat. Aku pun meng'offer'kan diri aku untuk temankan dia. Encik Jeffry pun sebagai gadget consultant pun join sekali untuk tunjuk store yang menawarkan harga yang berbaloi. 

Booth tu kat tingkat 2, aku tak ingat sangat apa nama booth tuh. 

Kawan aku tanya pasal hand phone Samsung tuh. Amoi tuh cakap, dia boleh bagi RM2,030.00 untuk belian tunai. Tapi, sebab masa tu dia tak bawak cash, maka swipe la credit card. Tapi bila dah swipe, ada la credit card charges kan. Dah jadi RM2,070.00. Phone tuh original warranty from Samsung, bukan AP set. Maka puas la hati kawan aku tuh dengan gadget barunya tu. Encik Jeffry terpaksa berundur lebih awal sebab nak pick up wife dia. Kebetulan cuaca pulak tak berapa elok. 

Sementara menunggu amoi tuh siapkan phone kawan aku tuh dalam masa 30 minutes, kitorang pergi makan roti canai dan pekena teh tarik dulu kat satu restoren tepi jalan di celah-celah bangunan tuh. Thank you bro for the treat. Best jugak lepak situ time hujan-hujan ni. Pukul 1840hrs camtu, kitorang masuk Low Yat semula untuk ambik phone tuh.

Aku sempat la usha HTC Wildfire tuh. Amoi tuh cakap, HTC Wildfire dia jual RM700. HTC Wildfire S RM1,000. Sabar je la. Nasib baik booth tuh tak display Desire HD, Incredible S dan jugak Sensation. On the way nak naik ke level 2 ni, memang dah nampak Salsa. Cantik jugak! Tapi HTC Salsa (touch-screen) dan Cha Cha (qwerty key-pad) ni direka untuk Facebook fanatic; sebab HTC design satu button special untuk phone user share any event directly to Facebook account. 

Lambat lagi la aku nak merasa pakai HTC ni. Ohh, lupa pulak, amoi kedai phone tuh cakap, semua Android phone guna Papago as their navigation assistance device. Garmin for Symbian. TomTom aku tak sure. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...