Wednesday, June 8, 2011

Ular Lepak Dalam Enjin Kereta?

Assalamualaikum

Kawan aku semalam amik emergency leave sebab kereta dia ada problem dan perlu diselesaikan masalah tu dengan kadar segera. Timing belt putus. Nasib baik putusnya timing belt itu kat rumah. Bukan kat tengah-tengah jalan kan. Kalau tak lain pulak ceritanya.

So, dia mintak tolong jiran dia tukar la apa-apa yang patut. 

Bila kawan dia bukak je bonnet (hood) kereta kawan aku tuh, terus brader tu terkejut sebab dia nampak kulit ular salin kulit kat dalam enjin kereta kawan aku tuh. Pergh!!! Tapi tuan punya kulit tuh takde la kat dalam tuh. Nasib baik!

Moral of the story, berhati-hati la bila nak bukak bonnet kereta tuh, dan selalu la check enjin kereta tuh, kot-kot banyak makhluk lain menumpang kereta kita tuh. Kena pulak yang ada baby dan anak-anak yang masih kecil dan tak mengetahui tentang binatang-binatang yang boleh membawa mudarat ni.

4 comments:

ainilazwa said...

mak aih dahsyat benor
kulit ularrrr!!!

meowwmania said...

uishh...kete tu lama tak gerak ke?

Mijoe said...

@ainil

cepat check bonnet kete tuh nil! :p

kang ada pulak anaconda sekeluarga melepak dalam tuh..:p

Nauzubillah!

Mijoe said...

@MM

kete opismate i tuh selalu jer gerak, kata my fren tu la. Dia syak ular tuh maybe datang dari rumah dia ataupun rumah parent dia kat kampung...

bahaya kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...