Kelly 3572

Tuesday, June 28, 2011

I Like

Dalam The Sun hari ni...
Assalamualaikum

Bila dah monopoli market, camni la. Suka hati dia je nak letak berapa charge bulanan. Alasan, biasa la, macam-macam diberi. Baca kat paper ataupun kat notice yang diorang hantar tuh.

Orang yang berkuasa bagi kelulusan pada diorang ni, takmo ke bagi company lain buat business cable TV neh? Bagi la 2-3 company lagi operate this business. Tengok pakej yang diorang akan offer macamana. Masa tu baru la company yang wujud sekarang ni mula nak kurangkan harga atau pun tambah channel dengan harga yang sangat tinggi tuh. 

Ke ada sebab lain satu company je diberi lesen untuk beroperasi? Ha ha... macam tahu je kan. Wallahualam.

Oo, aku sangat sokong apa yang NGO tengah promote ni!

(Happy 41st Birthday to my brother!)

4 comments:

meowwmania said...

kalo dok boikot boikot trus tak payah bayo nak gak tp karang kalo nak kena bayo yg 3 bulan punya plus ntah pape charges lg aje gile ah!

nak tak nak tetap kena guna astro gak sbb guna areal dah tak terang lor huhuu sedih...

Mijoe said...

dulu macam ada dgr company lain nak compete dgn astro neh, tapi tak tahu pesal senyap terus camtu jer... ada kejadian aneh berlaku kot...he he

Dwen Ihsan said...

now..subscribe unifi dh dpt channel like astro, dh ramai org subscribe unifi ni..klu lg ramai mau astro tergugat..suka2 je kasi naik..rais yatim pn satu, ckp belit2, ari kata reject tak bg naek, now rais ckp up to astro nk naek ke tak

Mijoe said...

sebab Rais Yatim pun dah pakai unifi kot. Dia cakap lantak pi la apa Astro nak buat kot...he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...