Kelly 3572

Wednesday, June 8, 2011

Bila Due Ni?

Assalamualaikum

Tadi lunch kat area Pudu. Kawan aku makan lauk siput sedut ni la. 
siput sedut
Pastu ada awek yang tengah sarat mengandung duk usha aku semacam je. Aku tanya dia, bila due dan nak deliver kat mana?

Dia selamba kering je jawab,"Tengah tunggu masa je ni, i amik package bersalin kat Prince Court Medical Center!"

Aku tak terkata apa-apa la sambil menghulurkan daging goreng kunyit kat awek tu tanpa bertanya nama beliau dan keje serta stay kat mana. Sure tinggi maintenance awek ni, siap bersalin kat Prince Court!
ade ke nak offer aku makan siput sedut?
Tapi awek ni memang cun. Aku tengok raut muka dia pun penuh sifat keibuan dan aku tak rasa dia akan mencampakkan baby dia dari tingkat 5 kat mana-mana flat. Ni la binatang, walaupun tak berakal, tapi masih mempunyai sifat penyayang.
takde benda lain ke nak feed aku bro?
"Woi awek cun, you jangan buang or makan bayi you tu tau! Jaga baby tuh elok-elok dan iklankan diri dan baby you for adoption kat facebook lepas bersalin nanti ok!"

...Ingatkan nak buat posting wordless Wednesday jugak, tapi tetiba terasa macam nak bercerita lebih pulak...

4 comments:

meowwmania said...

mmg comel ibu kucing tu...smoga dia selamat bersalin dan smoga anak-anaknya dpt membesar sihat

Mijoe said...

InsyaAllah MM! Amin..

MM carik aa transport gi amik meow kat RnR yang MM citer tuh... sian kat diorang kan.. :(

Ninie Hanis said...

tertifu saya..ingatkan awek mana la td.hahaha! adoiii,itu siput sedut aa,wa punya feberet lohh..sedapnya.

Mijoe said...

@Ninie

sorry ek Ninie sebab buat awak tertifu.. :)

sejak duk sana, ada pernah jumpa sifut sedut tak? cepat balik mesia kalau nak makan sifut itu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...