Sunday, May 15, 2011

Labuan - Kota Kinabalu - Kundasang - Kg Poring - Ranau

Assalamualaikum

Fuh, hari ni memang hari yang sungguh hectic dan penat. Tengok tajuk posting ni pun menampakkan banyak tempat terlibat dalam tempoh tak sampai 24 jam. Penat jangan cakap la. Jadi driver pulak tuh turun naik kawasan-kawasan banjaran gunung. Tapi, in the end, penat lelah ni memang berbaloi.

Lepas check-out dari Hotel Pulau Labuan 2, kitorang ke Hotel Pulau Labuan 1 dekat depan jeti feri Labuan untuk breakfast. Sebenarnya, wifey, Cik Nana dan Cik Mun je yang breakfast kat situ, aku tak breakfast pun. Terasa kurang meyakinkan la. Elok la bawak roti dari rumah, daripada breakfast kat hotel-hotel ni.
ni la hotel yang kitorang stay, 350m from the jetty

semalam kitorang shopping cekelat kat kedai duty free ni la

ni la feri yang kitorang naik semalam dan kejap lagi..
Macam semalam jugak, hari ni feri kitorang bertolak jam 0800hrs dari jeti Pulau Labuan untuk ke Kota Kinabalu. 
bye-bye Pulau Labuan

Cik Nana dan Cik Mun posing lagi dengan background Pulau Gaya

amik kereta Proton Saga BLM tuh kat depan jeti Jesselton ni la...

singgah kejap sebab kanak-kanak nak posing.. he he he

Cik Nana dan Cik Mun berposing kat atas menara tinjau

dari balkoni bilik kitorang kat Strawberry Garden Hotel

peaceful..Subhanallah...cantik sungguh
 
ni Poring Hot Spring, Kg Poring

sempat lagi kitorang singgah Sabah Tea ni...

gunung apa adik-adik?

pemandangan ladang teh kat Sabah Tea Plantation

beli dinner dan bahan untuk breakfast pagi esok kat KFC Ranau

bilik yang simple, toilet tanpa paip getah untuk urusan rasmi kerajaan, tapi ada gayung dan baldi

bukak sliding door, memang gelap gelita..sunyi sepi..peaceful

bestnya kalau dapat lepak kat tempat yang tenang macam ni selalu...

2 comments:

aby said...

salam mijoe,
bertapa cantiknya bumi allah swt ..

apa ole2 yg di bawa dari sana ..

insyallah bln july ni aby plak kesana ..

Mijoe said...

salam aby..

ole-ole byk la jgak utk family dan officemate. Brooch, butang baju melayu.

kalau abg pergi labuan, boleh la borong imported chocolate yg murah2. tapi kena berwaspada isi kandungannye.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...