Sunday, May 8, 2011

Hot Weekend In Nilai

Assalamualaikum

2-3 hari ni cuaca agak panas. Kat KL pun panas, kat NS pun panas gak. Duk dalam rumah pun panas jugak.  Kucing-kucing ni lagi la kepanasan kot. Dengan bulunya tu, specially kalau warna bulu pun hitam macam Daniel Tam kat bawah ni. Tidur je la tengahari buta, cari port atas simen yang sejuk sket. Patutnya, cuaca panas camni la elok mandikan diekor kot, kasi diekor sejuk sket.

Ni la sebahagian aksi ganas dan panas yang berjaya dirakamkan tengahari tadi!
baik punya posing! Tengah mimpi berendam dalam swimming pool la kot

cubaan Teh Cap Masjid untuk bodek nenek, nak masuk port dalam rumah...

Daniel Tam menukar port ke celah-celah pasu nenek untuk mendapatkan lebih oksigen

tak berjaya masuk dalam rumah, bawah Cik Kelly pun jadi la

6 comments:

Ninie Hanis said...

boleh bayangkan kepanasan tu..kat sini masih jap panas jap mendung,jap angin jap hujan,storm pun ada(first time tgk kilat dan guruh kat UK) :D

Mijoe said...

Ninie,

den tgh planning nak terjah uk kot, maybe awal tahun depan... ha ha ha..
ada makna ni...:p

bulan march tu kira orait tak kalau nak jenjalan UK? :p

meowwmania said...

hehe..betul lah kat sini pon panas

memasing carik tmpt sejuk yg paling best si Momon bantai tido kat tandas hehe

Mijoe said...

MM

saya suke tengok meow tdo dalam sinki.. tak kire musim. Diekor ingat sinki tuh memang tempat diekor tdo kot... :p

toilet pun mmg tempat strategik jugak. kenkadang manusia pun terasa nak je tdo kat situ.. :p

Farahliza Isa said...

mmg betul...skang nk pegi keje mesti biarkan kipas on, klau x kesian la kepanasan si jebon2 tu....ni pon dh terasa2 jer nk gi kedai elektrik nk pasang ekon kt umah, bkn utk mama dia sgt pon....best kn jebon2 kt umah ni...huhuhu

Mijoe said...

Farah,

jebon short hair ok la jugak. Kena jebon persian or long hair punye breed, nangis la musim panas ni...

masa ni la jebon sphynx nak berbangga dengan keunikan diekor kan? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...