Sunday, May 29, 2011

Barcelona 3 Man United 1

Assalamualaikum

Congratulations to FC Barcelona! They totally deserved it. They outplayed and outclassed the Red Devils for most of the game duration. 
congratulations FC Barcelona! Worthy winners again! MU, try again next season!!!
Pedro, Messi and Villa were the scorers for the Catalan while Rooney managed to equalise in the first half. 

Barcelona dominated almost 70% of the match and preventing United to get a corner kick! With the current players, i think Barca can keep ruling Europe for the next 3 years, selagi Messi, Xavi dan Iniesta ada dalam team ni. Memang best tengok diorang punya passing game. Tengok je la statistik passing completed antara MU dengan Barca, memang jauh berbeza dan jauh ketinggalan.

To Man United, memang banyak lagi yang boleh diperbaiki. Dalam game ni, memang yang nampak bekerja keras, Rooney, Park Ji Sung & Van der Sar. Chicharito nampak macam busy lari ke sana sini tapi bola tak sampai pun kat dia, kalau ada yang sampai pun, dia dah offside! Kelemahan ketara United ialah pada bahagian midfield. Memang Barca conquer habis-habisan. Giggs & Carrick were no match for Iniesta and Xavi. Bila midfield tak dapat bola, macamana striker dan forward player nak kerja kan? Isunya bukan la defender Barcelona semalam memang bagus, midfield dan striker diorang je yang bagus. Kalau defender Barca pun bagus, takkan diorang boleh kalah jugak a few games dalam La Liga, dan kalah jugak dengan Real Madrid dalam Spanish King Cup kan? Central defense pairing of Pique and Mascherano pun kantoi jugak masa Rooney score. So, clearly, Man United kena improve kat bahagian midfield to beat Barca next time kalau terjumpa lagi 2-2 team yang best ni dalam Champions League!

Antonio Valencia nampak macam kurang yakin dengan diri dia sendiri. Nani patut dimasukkan lebih awal ataupun dalam starting line-up. Berbatov pun langsung takda dalam pemain simpanan. Injured ke?

Kalau team se'consistent' MU ni kalah 3-1 dengan Barca, apa la jadi dengan team lain agaknya. Alex Ferguson kena stay as United's manager for another 5 years la ni kot. He he.. go on Sir Alex! 

Once again, congratulations Barcelona dan Gerard Pique! To United my team, keep it up, improve and learn from this failure. A nice game but one sided... maybe lepas ni Man United kena main man to man marking kot?

To Edwin Van der Sar, thank you for all your efforts and hard working in front of our goal post. You're United's legend! It must be hard to find a goalkeeper as good as you are.

To Ryan Giggs, udah-udah le tu buat scandal. Dah tua bangka pun sibuk nak scandal ke? :p Next season make sure United land trophy number 20th kat Old Trafford, and other silverware as well, Champions League, FA Cup, Carling Cup and Community Shield ok!

(Ada pulak manusia yang memang anti dan jealous gila dengan MU amik kesempatan nak kutuk MU kau-kau bila MU kalah dengan Barca! Well, team korang masuk final ke? Tak kan? Terpaksa menumpang Masherano; ex-LFC pulak kali ni. Last 2 years, menumpang Thiery Henry; ex-Arsenal. Mana team korang bila MU menang EPL ke 19, masuk final Champions League, masuk semifinal FA Cup only to lose to a team that manage to buy that very expensive trophy; cost the stupid Arab more than GBP100 million to get that silverware! Mana korang? Mana?) 


Kesian... tak professional langsung! Ni pandangan aku la lepas baca komen-komen species yang selalu tak puas hati dan anti dengan United kat The Sun UK. 


photos credit to The Sun UK. Get the free wallpaper here!

6 comments:

tice su said...

selamat pagi! tice dtg amik kedatangan kelas nih!

hehehehe...

Mijoe said...

salam tice su,

sorry la, saya tak boleh pergi kelas sebab pagi tadi tengok bola.. tak cukup tdo.

lagipun hari ni kan hari ahad. tak skool arini.. :p

Ninie Hanis said...

ehem..haha..masa game malam tu (kami di sini malam) memang sy sokong barca meanwhile incek zaid paneh je kat sebelah,tp masa rooney score sempat menari tu.haha..

sy sokong pendapat anda tu.memang Man U perlu improve corak permainan..nampak jauh sgt nak capai standard Barca,even sebelum ni pernah kalahkan barca.tapi goal rooney tu memang mantap gak.cuma takde peluang je.apapun,yg kutuk2 man utd tu tak yah la bising kan,kurang2 masuk fina.korang nye team ado?nan hado!

Bunga said...

patutla Mr. Brian senyap jer.. rupa2nya MU kalah.. hehehe

Mijoe said...

@Ninie Hanis

ha ha.. maunya Zaid tak panas, MU diperbudak-budakkan dek Barca! :p

tapi heran jugak, bila dah lagi 10-15 minot nak abih tuh, MU dah main much better dari first half. Nampak la ada urgency tuh. Saya rasa MU pun kagum tgk Barca main malam tuh, tu yg player MU tak dapat bola tuh, syok tengok Barca punya passing game :p

pasal yg kutuk tuh, takpe la. Nak buat camne, team diorang tak dapat masuk final. Try again next season!

Mijoe said...

@Bunga..

Encik Brian hangin la tu kan Munge... he he. Cakap kat En Brian, apa nak malu, kalah dengan team yang power rangers macam Barca. Next season MU leh cuba lagi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...