Kelly 3572

Saturday, April 2, 2011

West Ham 2 Manchester United 4

Assalamualaikum

Sekali lagi aku tertipu dengan waktu siaran langsung MU punya EPL game. Aku checked kat ManUtd.com katanya game tu pukul 2045hrs waktu Malaysia. Aku pun dengan bersenang-lenang la, keluar dari rumah pukul 2000hrs, siap pergi Citibank lagi bayar hutang, pastu balik ke Fama's. Bajet sampai rumah Fama, baru missed 2-3 minit game tu.

Sampai je kat Fama, terkejut la aku tengok kat screen TV, West Ham 2 Man Utd 0, masa tuh dah minit ke 48, dah 3 minutes into the second half. Perghh..berderau darah aku masa tuh. Panic la jugak. What happened? Aku perasan Patrice Evra takda on the pitch. Berbatov takda, Nani takda. Mid-fielded by Micheal Carrick & Darron Gibson. Ish, tak kan MU main teruk bangat kot? MU main dengan 10 orang ke? Aku ingatkan Evra kena red card ke apa, sebabnya dia takda dalam team MU. 

Bila Rooney scored his first out of three goals melalui freekick yang cun giler, baru la aku lega sket. Masa ni aku still assumed MU played with 10 man. Tak lama lepas first goal tuh, Rooney scored lagi. Kali ni tendangan leret ke penjuru pintu goal Robert Green. Lagi la aku lega.

MU pun main makin bersemangat. Tengok statistik pun, MU dapat punya la banyak corner kick, West Ham got none! Rooney completed his 5 hatrick in United's career bila dia placed the ball well into the corner again from the penalty spot. Fabio did well to terrorize Matthew Upson, forced him to make a mistake that gave Rooney a chance to put United in front from 2 goals down. Lagi la lega, but still cautious kot-kot MU player start main sambil lewa.

MU keep on attacking. Berbatov dan Nani pun dah masuk. Nani ganti Rooney. Dan minit ke 83 MU lengkapkan kemenangan yang boleh dikatakan agak manis bila Chicharito menolak mudah hantaran Ryan Giggs ke dalam pintu gol yang tak di kawal Robert Green. Menang dengan bergaya macam ni, dengan ketinggalan 2-0 masa first half, main kat Upton Park pulak tuh, dengan MU player ramai gila yang injured, specially defender, memang sangat puas hati walaupun aku rasa kalau check blood pressure masa tengah 2-0 tuh, memang la terasa sangat tinggi!

Other results at a glance...
  • West Brom 2 Liverpool                1
  • Stoke City  1 Chelsea                   1 (Chelsea's goal scored by Drogba, not the 50million pound man!)
  • Wigan        0 Tottenham Hotspurs 0
  • Arsenal      0 Blackburn Rovers     0
Real Madrid pun kalah 0-1 kat Santiago Bernabeu kepada kelab yang kurang mencabar. Go Barca!!! He he.

9 comments:

anak merdeka said...

huhuhuhu....first half semalam memang berdebar tengok... macam tak caye je kene 2 0 dalam first hafl.. tapi AF memang berpengalaman n tau mcm mane nak counter balik n the result MU menang 4 2... thanks to Rooney coz score hatrick semalam... n aku rasa first goal Rooney tu adalah turning point utk MU bangkit...

Piala liga memang akan pergi ke Old trafford musim nie..

Mijoe said...

oit Fiq..

lama hilang? ingat kene kidnap dengan alien dah..he he he..

semalam mmg hari bertuah MU la... :)

anak merdeka said...

MU memang suka wat fans diorang kecut perut....

anak merdeka said...

hahaha...sibuk sikit sekarang nie...banyak nak kene hadap....huhuhu..

aby said...

salam mijoe,
asal tu aby ingat org baru masuk aby.. rupenya mijoe tu kelly ..
ok la tu ...

tahniah MU .. dapat maintain.
Liverpool nampak nya kena benam dgn west broom.
apepun mlm ni aby tunggu motogp,
Spanish GP ..
home ground for pedrosa and lorenzo .. menarik tuh ...

Mijoe said...

fiq

kalau sibuk bagus le.. ada kerja la maknanye tu kan? :)

Mijoe said...

aby

ha ha. bila guna kelly tu rasa macam geli anak tekak sendiri pun ada.. so decided to use nama panggilan sejak kecik la...:)

LFC player ramai injured kan? defender ramai injured rasanya. tapi saya rasa LFC skrg lagi bagus without torres kan? ada kemajuan sikit!

bang, 125cc tadi rider malaysia tu dapat nombor berapa? dia habis ke tak?

Rosmawati Yusof said...

Kaki bola yer...bagus2, bersukan baik utk kesihatan..

Mijoe said...

ala kak, saya bukannya main bola pun..sokong je lebih macam nak rak.. ha ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...