Saturday, April 9, 2011

Keep On Walking!

Assalamualaikum

Aku jumpa page ni dalam The Sun, 17th September 2010 masa tengah mengemas ruang tamu malam tadi. Sebab tengah kekeringan idea nak buat posting baru, maka aku rasa, pesanan khidmat masyarakat camni pun kira all right la kot!

Sesiapa yang malas nak pergi gym, bersukan atau bersenam tuh, sila la amalkan exercise yang paling mudah ni. Aku type balik apa yang dalam pesanan tuh cakap sekiranya korang malas nak click gambar bawah ni yer...
amalkan le...
Walk For A Healthier Life

Do you know walking 10,000 steps daily can reduce your risk of Heart Disease, Stroke, Hypertension and Diabetes?

7 Tips to Achieving 10,000 Steps:
  1. Make walking your daily routine
  2. Ignore what others say - think about walking for your health
  3. Spend free time walking with your family or friends
  4. Set your target
  5. Increase your steps gradually until you reach your target
  6. Record your progress
  7. When walking becomes your daily routine, continue doing it as a brisk walking physical activity
A Public Service Message Brought to You By:

KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA & MYHEALTH.GOV.MY

selalu je kita nampak kat office kita ni, terutama sekali kat bangunan yang ada lif, nak naik or turun satu floor pun sanggup buang masa tunggu lif 2-3 minit, nak menunjukkan betapa pemalasnya rakyat Malaysia ni kan! Kalau perempuan mengandung ke, or sakit kaki ke atau kurang upaya ke tak pe la jugak kan...

2 comments:

meowwmania said...

sy berjalan lebih dr 10,000 langkah apabila bershopping heheee...

Mijoe said...

MM

kalau shopping, 1 juta steps pun tak terasa kan.. :p

kalau camni, MM kena la selalu shopping... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...