Thursday, March 31, 2011

Annual Leave 5

Assalamualaikum

Aktiviti di hari cuti;
  1. hantar dan amik wifey kat office
  2. collect parking sticker kat maintenance office
  3. bayar installment housing loan
  4. amik Kaka kat Petcare
  5. tengok Just Go With It kat TGV 
Pagi ni tak pulak hujan. Kalau tak sure best sambung tidur! Nak gi beli 'sarapan besar McD' pun tak jadi tadi sebab tengok que kat drive-thru counter sangat panjang. Tak pe la. Next time la!

Doctor kat Petcare pun dah call dah. Katanya, dia suspek Kaka ada problem dengan buah pinggang, sebab Kaka minum banyak dan pee pun banyak. Lain dari tuh ok la, kecuali ada sikit lagi luka kat atas mata yang perlu disapu ubat setiap hari.

Pukul 1245hrs aku dah sampai depan office wifey to pick her up for our date today! Lepas tu, tak sempat habis satu lagu hindustan kat tv pun, kitorang dah sampai kat parking Wangsa Walk Mall. Bila pergi TGV, rupanya, show Just Go With It paling awal ialah 1220hrs. Next show is 1450hrs! Ok la, on je la.

Memandangkan masa still banyak lagi terluang, kitorang grabbed our lunch kat Popeyes! Hmmm bestnya coleslaw kat situ... yummy! Lepas lunch singgah surau for Zuhur and then terus ke TGV, beli popcorn, dan masuk hall 5, sama je masa tengok The Eagle hari Ahad lepas.
poster from Google
Aku malas nak kasi sinopsis cerita ni. Ke nak kasi jugak sikit? Ok sikit je la. Citer ni genre romantik komedi pasal seorang plastic surgeon (Adam Sandler) yang almost getting married tapi tak jadi kawin. Apa sebabnya, sila la tengok kat panggung or kat DVD haram ye.

Citer ni memang la lawak la, kalau Adam Sandler berlakon memang aku suka la. Tapi citer ni macam agak tak sesuai untuk tontonan kanak-kanak la.

Dah, tu je nak cakap pasal movie ni. Once again, BIG THANKS to Nuffnang & TGV!

8 comments:

Farahliza Isa said...

kesiannyer kucing kalau dapat kidney problem, ader selor kt vet smpai sminggu x kluar wad lagik :(...cepat sembuh ye kaka!

Mijoe said...

doc kat Petcare suggest Science Plan utk kucing yg ada masalah dgn kidney, tapi dia cakap, food tu dlm bentuk biskut dan agak kurang menyelerakan. Kaka pulak mmg makan wetfood je skrg ni.

according to the doc, flu dia dah takde, cuma masalah byk minum dan kerap buang air la. luka kat mata dia pun belum sembuh lagi, still kua darah cuma tak bernanah je.

hmm, dugaan.

thanks for the doa Farah!

Ninie Hanis said...

kesian kucing kalau ada penyakit camni.selalunya manusia jarang ambik tau kan,tau bela je..kudos to u.

kalau saya dan husben suka sangat8x Ben Stiller.nanti kalau sy rajin,saya hapdet entry psl kisah kami tgk movie ben stiller. :D

Mijoe said...

kalau dah dari kecik sampai skrg mmg dikelilingi oleh kucing, camni la jadinya, terasa sangat attached dgn kucing wpun kurang masa dapat bersama diekor.

nak sangat bawak meow duduk sama kat rumah so that diekor lebih terjaga.

saya pun suka Ben Stiller tuh. last movie dia yg mmg super lawak night at the museum 1 & 2. First movie dia yg i suka, There's Something About Mary.. :)

tgk game west ham kat mana? giler punye berdebar tgk game tuh.. :)

BUNGA said...

ala.. mesti best. nak tengoklah.. tp manalah nk cari dvd haram ni.. adeehh..

Mijoe said...

memang best pun...lawaks!!!

kat sana takleh donlod ke munge? ke kwn2 Encik Brian takkan takde yang kaki donlod movie? he he

Ninie Hanis said...

mana tgk..sy tau results2 ni encek zaid je.hahahaha

Mijoe said...

@Ninie Hanis

sila buang unsur2 dan anasir2 keLiverpoolan dari diri anda dan jadilah die hard supporter MU macam incik asben a.k.a en Zaid dan jugak seperti saya...ha ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...