Kelly 3572

Tuesday, March 29, 2011

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

Assalamualaikum

Hari ni kita belajar satu perkataan bahasa Inggeris ye readers, stalkers, friends and fellow bloggers!

Tajuk entry ni merupakan perkataan dalam Bahasa Inggeris yang paling panjang! Aku belum habis baca lagi definition word ni, tapi aku rasa ianya ada kaitan dengan sejenis penyakit la kalau ikutkan dari pangkal word ni.

Penat jugak aku nak menyebutnya, tapi memang tak boleh susah nak pronounce word ni dengan lancar. Memang hancus! Kalau zaman sekolah rendah dulu kena spelling session dengan teacher yang ajar English ni mau meletup kepala budak-budak sekolah ni kot.

Siapa yang gatal created this 45-letter word ni? Ha, kalau menurut Encik Wiki, perkataan ni direka oleh Everett M. Smith pada tahun 1935.

Jom lembutkan lidah practise sebut word ni. Ha ha ha...

4 comments:

Dwen Ihsan said...

mohon pakai di FB bole ke jah?

Mijoe said...

pakai apa jah? boleh jer.. :)

BUNGA said...

ya ampuunnnn... lg pjg dr ni x der ker? terbelit lidah nak meyebutnya haa.. haha

Mijoe said...

memang so far ni je yang paling panjang Munge...:p

tak tau la lepas ni diorang nak cipta lagi satu perkataan yg lebih panjang dari ni kot... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...