Thursday, February 3, 2011

Ops Angkut 1

Assalamualaikum

Melaporkan secara langsung dari Pangsapuri Flora, Subang Intan. Proses pemindahan rumah Kitam dan jugak Zura dari sini ke Alam Budiman, Seksyen U10, Shah Alam.
cukup ke satu lori 5 tan ni?
Lori yang digunapakai untuk mengangkut harta karun ni ialah lori 5 tan dengan jumlah bayaran MYR580 untuk 2 trip!

ready to go!

salah sekor dari stray cats yang mesra dengan aku kat U5

ni la dia teratak baru Kitam dan Zura! Cantik kan?

terjumpa pulak model Hornet ni

camni la baru gempak, larger scale model

one of my beloved nephew, Amir Hamza!
Amir Hamza & Amir Haffiy in master bedroom


buruh-buruh paksa bawah umur sedang bekerja... he he he
suka built-in closet for shoes and umbrella tuh!
Sekarang dah pukul 1815hrs, lori yang patut bawak saki baki barang dari U5 still belum sampai lagi. Proses pemindahan still belum selesai sepenuhnya. Meja makan, peti ais, washing machine, tong gas dan kroni-kroninya yang lain masih lagi di rumah lama.

Kak Ima, Hadif, Harris, Hafiy and Hamza pun dah lama balik. Grill pun belum habis pasang lagi masa posting ni dibuat. Wifey pun dah tanya-tanya pukul berapa agak-agaknya aku boleh balik. Nampak gayanya, macam lepas maghrib pun belum tentu settle semua ni. Silap haribulan, wifey pulak yang kena pick up den kat U10 ni.  Jauh oo tempat ni. Atas sikit dari kampus UiTM Puncak Perdana. Nanti la aku try paste google map ataupun google earth kat sini.

1831hrs

Akhirnya, satu lagi lori 5 tan sampai dengan saki-baki barang dari U5. Dalam 10 minit je, semua urusan selesai. Aku pun tanya la brader lori tu berapa dia charge untuk lori 5 tan tuh kalau nak pindah dari Shah Alam ke Nilai. Dia cakap la MYR400 untuk lori, dan MYR50 untuk upah angkat barang.
Dah, aku dah penat! Nak simpan tenaga untuk hari Sabtu punya proses pemindahan pulak.
EPL sibuk dengan  January player transfer, aku pun sibuk dengan pindah-pindah rumah!
settle satu hal! come Saturday, another event like this!

4 comments:

Dwen Ihsan said...

yg hini rumah sapa pulak? dh dekat dh dgn umah aku ni jah

Kelly Chantek said...

rumah adik bongsu aku tuh, yang kawin arituh kat dewan yang ada lauk kambing yang best itu... dan yang aku tak sempat merasa kambing itu ...ha ha

Dwen Ihsan said...

oo..baper harga eh?

Kelly Chantek said...

tak silap aku less than RM290k kot.
nanti aku tanya adik aku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...