Monday, February 21, 2011

Macam Ni Pun Boleh Ke?

gua amik gambar ni dekat masjid Kampung Baru siang tadi
Assalamualaikum

On the way nak lunch tengahari tadi, aku ternampak iklan Celcom ni yang agak pelik dan lawak. Aku terus snapped, dan email kat The Star. Mana la tau dapat tarik perhatian pihak yang bertanggungjawab. Dan kalau murah rezeki, The Star bayar ke. Amin.

Apa la yang Celcom cuba buat ni? Kot ye pun nak tunjuk kreativiti, jangan la rojakkan bahasa tu kan. Ke dah terpengaruh, 1Malaysia 1Bahasa kot?

Dulu ada satu stesyen tv swatsa yang sibuk promosikan karnival anjuran diorang dengan bahasa rojak camni la jugak. Tapi sekarang, agaknya lepas kena tegur dengan pihak tertentu, terus dah guna bahasa yang betul.

Harap-harap Celcom dapat perbetulkan apa yang patut.

2 comments:

Dwen Ihsan said...

tu belom kuar lagi iklan bertelucing lagi..

Kelly Chantek said...

tu iklan celcom jugak ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...