Kelly 3572

Sunday, December 26, 2010

Tayar Apa Yang Paling Bagus Untuk Cik Kelly?

Assalamualaikum

Petang tadi aku gi usha tayar Kelly. Hmm, mmg flat giler dah. Aku ingat nak bawak gi Petronas nak isi angin, tapi Ridzuan kata takut tayar tu dah betul2 flat akan membengkokkan rim pulak. Dah alang2 adik ipar den ni dah nak gi Bukit Jalil for the 1st leg AFF Suzuki Cup Final, aku pun mintak la bantuan dia untuk menukar tayar cik Kelly ni. (Apa da... buli adik ipar yer...bukan buli, tapi sebab tak tahu buat sendiri ha ha!)
temporary spare tyre R13
Proses yang ambik masa dalam 15 minit camtu la. Dah, lepas ni aku dah boleh buat sendiri. Ha ha, kene upah Ridzuan nasi beriyani gam kambing kat Ruzz Aladin la ni.

Lepas ni nak kene hantar cik Kelly ke workshop Uncle William untuk cari pengganti Alicia Silverstone Kelly skrg ni. According to Arman, dia cakap Goodyear Ducaro is the best for Kelly and Kenari. Sani pulak cakap Falken pun ok. Ridzuan pulak bitau harge sebijik tayar skrg dalam lingkungan MYR130-140 sebab harga getah dah naik. Kalau tukar 4 bijik dah berapa kan. 
ni la tayar depan belah driver yang dah kronik tu
Seingat aku, Kelly mmg baru sekali je tukar tayar. Readers, kalau ada cadangan ataupun pendapat tentang masalah Kelly ni, please bitau yer. Thank you in advance!

2 comments:

Dwen Ihsan said...

klu nk best lagi amik dunlop, continental or michelin, mahal sikit tp falken pn dh kira ok senyap gak tayar

Kelly Chantek said...

gua akan tanya uncle William petang ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...