Thursday, December 23, 2010

The Social Network

Assalamualaikum

Malam ni kitorang decide nak layan movie pulak sambil dinner. Memula tu wifey cakap nak tengok Takers, tapi oleh sebab-sebab yang tak dapat nak dielakkan (quality tak elok gara-gara beli cetak rompak kan!), maka wifey suggest tengok The Social Network.

Rasanye semua manusia dah tahu pasal citer ni kan, kisah benar tentang pengasas Facebook. Sesuai la kalau korang yang ada Facebook account nak tahu asal usul Facebook ni dan siapa dibelakang Facebook ni. Tahun bila wujudnya Facebook, macamana nak dijadikan cerita kewujudannya dan kontroversi yang wujud selepas itu.
Citer ni dicalonkan dalam kategori Best Picture dan Best Actor dalam Academy Awards nanti. Sapa minat Justin Timberlake N'sync dulu tu pun boleh la jugak tgk dia berlakon jadi watak Sean Parker, business partner Shawn Fanning; creator of Napster. Ni sumber dari Wiki la neh.

~ Nasi Arab, Nasi Dagang, Nasi Kerabu Di Setiawangsa ~

Dah abih citer pasal movie. Lepas ni aku nak update dan promote bab makan-makan pulak. Tetiba terasa banyak betul aku nak update kat sini.

Hari ni aku nak share pasal gerai kat depan CIMB Setiawangsa yang jual nasi arab, nasi dagang dan nasi kerabu. Aku paling suka makan nasi arab pakcik ni. Wifey la yang introduced kat aku nasi arab ni. Sampai sekarang nasi arab tuh jadi favorite aku. Takde la best giler rasanya, tapi bagi aku ok la, kena dengan selera aku.
Tapi everytime kitorang singgah kat situ, orang sentiasa ramai. Mungkin la kena dengan selera diorang jugak kot. Nasi kerabu dan nasi dagangnya aku tak pernah pulak cuba. Wifey je yang selalu beli nasi kerabu pakcik tu. Nasi arab tuh kalau wifey beli biasanya RM7.00 la, lauknya ayam atau daging. Nasi kerabu pulak harga bergantung kepada lauk yang korang ambik.
Gerai pakcik ni bersebelahan dengan gerai jual buah. Sesiapa yang duduk kat Setiawangsa dan familiar area ni sure tahu gerai ni. Petang sket baru pakcik ni berniaga kot. Aku pun selalu singgah masa balik dari keje je. Nak tahu nasi tuh kena dengan selera korang ke tak, sila la singgah dan beli yer. Aku takde share dalam business pakcik ni yer, saja je tolong promote. He he he.


Location: (N3.177576 E101.741338)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...