Wednesday, December 22, 2010

Satay Sri Melaka @ AU5 Lembah Keramat dan Arnab Sesat!

Assalamualaikum

Hari ni aku cuti. Cuti replacement untuk hari datang testing masa 18hb aritu la. So, melepak puas-puas kat rumah sambil jadi surarumah sket. Petang sket baru chow ke Gombak. Sampai kat Gombak, mama cakap papa terjumpa seekor arnab yang tersesat. Tak tahu la macamana arnab tu terlepas dari sangkar ke, ataupun mmg ntah dari mana datangnya pun tak tahu. Jatuh dari kapal terbang ke... wallahualam!
ni la arnab yang malang itu, comel jugak kan?
According to mama, papa terjumpa arnab tu dekat tempat bakar sampah depan rumah masa balik dari masjid lepas Isyak kot. Bila papa nak tangkap, arnab tu dissappeared, macam hantu la pulok. The next morning, papa aku ternampak lagi arnab tuh memain kat depan rumah. Dapat le tangkap, sebab rabbit tu jinak la kot. Buat sementara waktu, arnab tuh menyewa la bilik kat kondo meow tuh. Berapa kadar sewa sehari tak pulak dinyatakan. Bilik rabbit tu pulak bersebelahan dengan pasangan gay, Bubut dan Ronaldo. Tak tau la diekor boleh terima ke tak kenyataan yang mungkin agak pahit untuk ditelan bila melihat papa meriba dan memanjakan rabbit comel tuh. Bengkek je kan...

My dad pergi jugak ke rumah jiran depan belakang bertanya kot-kot diorang ada kehilangan arnab. Tapi semua cakap takda. Terpaksa la boarding'kan' arnab tu kejap sementara tuannya datang mencari.
tengah feed rabbit ni makan roti gardenia
So, sapa ada hilang arnab kaler putih bertompok-tompok hitam? Gambar nanti aku upload, InsyaAllah. Tak pernah ada arnab dalam diari hidupku...keh keh keh... senang ke nak bela arnab ni ek? Sure makan pun selalu nak kena kasi carrot.

~Dinner @ Satay Sri Melaka~

Lepas solat maghrib aku kua to pick up wifey at TI. Dah sampai TI and jumpa wifey, dia cakap nak makan satay kat RnK Setiawangsa. Aku pun cakap kat wifey, why not kite try makan Satay Sri Melaka kat AU5? Wifey tanya sedap ke satay kat situ? Aku cakap mungkin ok kot sebab Sani baru je beli satay tuh dengan quantity yang agak banyak dan takde komplen pape pun. Wifey kata ok on je!
RM0.70 sen secucuk tapi besar sket sizenye...
Kitorang gi Petronas Setiawangsa dulu to get some cash. Pastu terus ke gerai Satay Sri Melaka tuh. Banyak jugak gegerai makan kat area tuh. Ni latitude(3.200934) and longitude(101.756353) gerai tuh just in case kalau korang nak cari guna GPS device and navigator.
dekat dengan Petronas dan Esso AU5, gerai hujung sekali
Ramai jugak orang kat gerai satay tuh. Aku pun sangat bernasib baik sebab masa aku sampai kat situ, ada satu parking kosong dan jugak ada table kosong. Memang rezeki nak merasa satay Sri Melaka la ni kan.Ye la, asyik-asyik kalau nak makan satay, order satay Kajang Haji Samuri ataupun satay RnK Setiawangsa tuh je. Kali ni kite try tempat baru. Arman pun rekemen satay ni. Kalau Arman dah rekemen, maknanya memang ok la tu kan.
ok jugak la, nanti you all cuba la yer...
Aku order mee goreng dulu dan wifey order mee celup sebelum sebelum order 20 cucuk satay ayam. Kat situ mmg banyak pilihan makanan. Kerang bakar pun ada jugak. Takpe, yang tu next visit la yer.

Servis kat situ agak cepat jugak la. Kejap je satay kitorang order dah sampai. Harga satay kat sini RM0.70 sen secucuk ye.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...