Kelly 3572

Monday, December 6, 2010

Saja Suka-suka Nak Cuti

Assalamualaikum

Kegatalan nak cuti panjang pun tiba. Mengambil kesempatan betul ni sebab esok cuti awal Muharam. Jadi dapat la aku lepak dan rilek untuk 4 hari. 4 hari bro!!! Sempat kalau nak fly jenjalan ke Perth kan? Ha ha... berangan la. Duit makan angin duniawi kena kumpul dulu. Takpe, mari la berangan sepanjang cuti ni.
Teh Alissa namaku
Kat atas ni gambar kucing Ridzuan kat Shah Alam tu la. Anak Cattyjah yang delivered 4 ekor dulu tu. Sekarang dah jadi awek cun. Saham naik oo sebab mata dia biru. Sedara dia lagi satu tu susah betul aku nak snap gambar dia. Balak yang pemalu. Aku nak panggil dia Daniel Tam, sebab dia hitam, lagi gelap dari Bubut kat Gombak tuh. Yang atas ni aku panggil Teh Alissa, sebab kalernya putih. Yang tang Alissa tuh, aku memandai nambah nak suruh sedap dan moden sket. Apa khabar la agaknya sedara diekor yang lagi 2 yang dah kena adopted dulu tuh. Hopefully diekor sihat walafiat dapat tuan yang bertanggungjawab.

Hari ni aku planned nak gi Tabung Haji, nak menambah pelaburan sket, dan jugak nak top-up balik duit kat ASB lebihan dari Europe tour arituh. Tu pun belum dapat top-up semua sebab nak tunggu GBP appreciate against MYR. Kalau aku jual pound sekarang, rugi la pulak kan. Terpaksa la hold dulu. 

Dah settled bayar insurance rumah dan bill air, dah settled basuh baju dan jemur. Sekarang kena bersiap nak ke bank, kalau sempat, dan ke Fama's untuk lepak dan aktiviti mengucing. Ha ha.
sungguh bersih air paip di KL ni kan???
Tengok ler penapis air Bio Aura kat rumah aku ni. Nampak tak kaler dark brown kat dalam balang lutsinar tuh? Asalnya kaler putih macam kaler sticker Bio Aura Filter A yang kat luar balang tuh. Bila dah sebulan lebih, camni la kalernya. Macam warna kopi yang kekurangan susu.

Kesimpulan dan pengajarannya ialah, semua rumah kat Malaysia ni wajibul ada penapis air. Bayangkan la kalau air yang kita minum ni tak ditapis. Direct dari paip tuh, masuk cerek, didihkan, pastu gunakan untuk masak dan minum. Eeeew... dah berapa gelen dah air tak bertapis yang dah masuk dalam tubuh aku kan? Patut la sekarang ni macam-macam jenis penyakit wujud, sebabnya, kita sendiri tak perihatin apa yang kita sumbat dalam tubuh badan kita.

Oleh itu, get yourself a halal, decent and user-friendly water filter for your home. Aku nak rekemen brand Imtiyaz. Agak murah. Cuba la google produk ni ok!

Selamat Tahun Baru 1432 Hijrah!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...