Saturday, December 18, 2010

Assalamualaikum

Buat ke berapa ratus juta kali ni, RENTAS sekali lagi buat testing. Memang hobi mereka buat bebenda ni semua. Sistem baru la, hardware baru la. Yang penting boleh makan free, boleh claim lebih dari belanja sebenarnya (kot) dan macam-macam lagi la yang boleh diambil kesempatan.

Melangut la aku kat office di pagi hari Sabtu yang patutnya guling-guling atas katil sambil menambahkan lagi koleksi air liur basi kat atas bantal.

Yang bestnya hari ni ialah, transaction untuk value date Dec 3 tuh tak banyak. Senang kroje. Hari ni jugak KAFBOS pun nyibuk buat CDRP jugak. Jadi meriah la sket kat opis ni. Diorang order makanan asasi company ni untuk testing, apa lagi, PizzaHut la. Kitorang pulak order makanan asasi jugak, McD, lebih relevan sebabnya lebih mengenyangkan perut dari makan pizza tuh. 1000 orang staff datang nak share pizza, sendiri mau ingat la. Aku jamah la jugak 2 slices pizza dan segelas Twister orange; kalau nak ikutkan, malas nak amik, tapi sebab dah dipelawa, belasah je la.

Boring... boring... dah la wifey tak sihat kat rumah tu. Pagi tadi sebelum ke opis, sempat la aku belikan breakfast, nasi lemak sambal sotong dan karipap untuk wifey breakfast. Patutnya aku beli meehun sekali untuk lunch, since wifey tak sihat dan aku pulak bawak Cik Kelly ke opis.

Balik nanti nak layan bola AFF Suzuki Cup semifinal 2nd leg between Vietnam vs Malaysia. Tak tahu la ada live coverage ke tak, dan pukul berapa gamenya tuh. Hopefully sempat la balik layan game tuh.

Menunggu saat-saat BNM RENTAS cut-off time at 1800hrs... initially set at 1700hrs... ceh...kalau dah BNM tuh, sendiri mau ingat la kan.

~Malaysia Layak Ke Final AFF Suzuki Cup 2010~

Akhirnya, Malaysia layak ke perlawanan akhir. Tahniah K Rajagopal dan anak-anak buahnya. Lawannya nanti? Mungkin Indonesia ataupun Filipina. Besar kemungkinan Indonesia la kan. Tapi agak mengejutkan kalau tengok balik prestasi mendadak Filipina kali ni. They've beaten Vietnam in Hanoi, in front of 40,000 fanatic home supporters. Indonesia pun menang 1-0 je masa first leg semifinal aritu. 2 leg semifinal nanti pun main kat Indonesia jugak kalau tak silap aku. Sebab apa ek? Macam tak fair pulak untuk pasukan Filipina kan?

Dari game yang aku tengok kat TV1 tadi, memang nampak sangat Malaysia memang main bertahan hampir 90 minit tuh...sesuatu yang wajib diubah kalau nak menjadi juara Suzuki Cup ni. Padang kat stadium tu pun aku rasa macam jauh lebih baik daripada stadium Bukit Jalil. Takde rumput yang tertanggal atau tersepak oleh player.

Player Vietnam mmg nampak sangat bersemangat nak cari gol, walaupun dengan 10 pemain di akhir-akhir perlawanan. Tu la, sapa suruh dive kan. Secara jujurnya, memang diorang main jauh lebih baik dari pasukan kita. Tapi papepun, pujian patut diberi kepada pemain pertahanan kita sebab mampu absorbed serangan bertubi-tubi tuh. Maybe pasukan kita nampak sangat lemah di bahagian midfield kot.

Bersiap sedia la untuk perlawanan akhir pulak yer. Memang nampak bola sepak Malaysia ada sedikit kemajuan, tapi masih banyak yang perlu diperbaiki la kan. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...