Kelly 3572

Monday, December 27, 2010

Remember Me

Assalamualaikum

Balik keje tadi, ingatkan nak gi kedai William, nak tukar tayar cik Kelly ni. Tapi sebab dah agak lewat sampai rumah dan belum dinner, maka hajat nak bagi Kelly 'kaki' baru terpaksa ditunda sehingga malam esok lepas balik keje pulak. 

Kat rumah pulak tv signal reception pulak buat hal, tak tahu la sebab apa, hujan lebat ke, or diorang tgh upgrade Astro punye dish ke, semua channel tv yang tak berbayar tu tak clear. Boring la ni, aku suggest kat wifey layan movie je la. CD2 Penang tuh belum habis cover la. Ok set! 

Wifey pilih citer Remember Me, lakonan Robert Pattinson a.k.a Edward Cullen in Twilight Saga tuh dengan heroinnye pulak, Emilie de Ravin a.k.a Claire dalam TV series; Lost.
Citer ni best jugak untuk dilayan. Lebih2 lagi kalau peminat dracula pucat lesi ni, kasi je la citer apa, janji dia berlakon sure ramai orang suka tengok, especially pompuan la kot. 

Aku terkejut tengok starting citer ni dan endingnye kite macam boleh agak dari tajuk movie ni sendiri. Malas citer lebih2, kalau korang belum tgk, sila la dapatkan movie ni di mana2 je la, faham2 sendiri la ye. Moral of the story, hargailah kaum keluarga dan orang yang tersayang selagi mereka masih lagi ada disekeliling kita.

~ Malaysia 3 Indonesia 0; Man United 2 Sunderland 0 ~

Honestly, aku tak sangat tak sangka Malaysia boleh menang dengan jaringan camni. Aku expect kalau menang pun mungkin la dalam 1-0 ke, 2-1 ke kan. Tapi, dengan 3-0 ni dah kire bonus ni. Tahniah kepada jurulatih dan semua pemain Malaysia. 

Cuma aku tak paham, kenapa Malaysia tak dapat sepakan penalti masa Markus menjatuhkan S Kunanlan tuh? Sila la bitau aku ye kepada sesiapa yang tahu sebabnye ok? 

Man of the match? Bagi aku mmg jelas lagi nyata, Norshahrul Idlan Talaha si pengantin baru tuh. Perghh!! Dia mmg superb and gifted player. 2-2 goal yang dia set-up tu mmg cun. Aku dah rasa macam tengok game EPL pun ada jugak. Aku rasa kalau manager2 kelab Eropah ada tertengok game ni, mungkin la ada yang berkenan nak Shahrul tu gi training dengan diorang seminggu dua kot. Semoga player no 9 kita ni terus maju dalam bolasepak ni dan semoga team Malaysia ni akan terus dapat menaikkan taraf dan martabat bolasepak Malaysia di persada (tgk..aku guna word persada tuh..) antarabangsa. 

Bagi aku, apa pun result kat Stadium Gelora Bung Karno nanti aku dah tak kisah, tapi mmg la kalau boleh nak menang. Cuma aku sangat puas hati tgk cara Malaysia bermain pada separuh masa kedua. Kalau macam ni la cara Malaysia main, baru la penyokong tak rasa membazir duit sangat gi stadium. 

Yang negatif sket pasal game tu ialah, gangguan pancaran laser terhadap player, dan jugak kualiti padang. Yang lain, ok je la, cuma kalau boleh, penyokong2 lebih profesional dan bertamadun la sikit kan, baru la rasa selamat sket kalau nak bawak satu famili pergi stadium.

Manchester United?

Lagi 2 bijik goal sumbangan Berbatov, currently EPL top scorer. Anderson dan Giggs main macam apa ntah, tak leh aku nak describe kat sini. Tapi mmg best giler la. Sayang betul dapat 2 goal je. Kalau finishing semua ok, mungkin MU menang jauh lebih besar dari tu. Tapi, papepun, dah menang tu kire ok la, still top of the table with 2 games in hand. 

Sayang betul Park Ji Sung tak score dalam last game dia untuk United utk tahun 2010 ni. Dah kene balik kampung pulak main utk South Korea dalam Asia Cup kalau tak silap aku. 

Awal pagi Rabu nanti, MU akan ke St Andrew Stadium utk lawan Birmingham pulak. Game yang sangat tricky mengikut kata Giggs dan jugak Patrice Evra. Why tricky? Hard surface because of the weather, Bham good home record dan jugak sebab Birmingham tak main masa boxing day, game dgn Everton cancelled sebab gangguan cuaca ni la. So, player2 diorang lebih fresh sebab dah 2 minggu kot takde game. MU kene berhati2.

Hopefully Nani, Fletcher and Scholes will be in the starting line-up for that game!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...